Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Petek,
24. 2. 2012,
18.12

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

ameriški nogomet Ljubljana Silverhawks

Petek, 24. 2. 2012, 18.12

7 let, 12 mesecev

Mraz jih ne ustavi, ob 10-letnici Silverhawks trdo trenirajo (video)

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Sportalova kamera je ujela prihod nove okrepitve ljubljanskih Silverhawks, Marka Batesa. Pred mikrofon smo povabili še Roka Štamcarja, Milana Narata in trenerja Marka Garzo.

V drugi polovici marca se začenja tretje državo prvenstvo v ameriškem nogometu. Dvakratni prvake Ljubljana Silverhawks čaka tudi nova sezona v mednarodni ligi CEFL. Čeprav so se v zadnjih tednih temperature pogosto spustile krepko pod ničlo, Sokoli niso odpovedali niti enega večernega treninga v pripravljani bazi v Radomljah. Mraz jih bo le še okrepil, pove njihov novi glavni trener Mark Garza. Sezona 2012 je prva, ko ekipo okoli 60 fantov vodi ameriški trener. Prihaja iz Kalifornije, a že več kot 10 let trenira v Evropi. S trdo roko je poskrbel za več discipline, s svojimi izkušnjami pa prinaša izpopolnjen "playbook" (nabor akcij) in zmagovalno mentaliteto.

Ljubljana Silverhawks obeležujejo 10-letnico obstoja. Da bi bil jubilej še lepši želijo sezono brez poraza in prvi naslov v mednarodni ligi CEFL. Ker si res želi tega uspeha, s treningi nadaljuje Rok Štamcar, pa čeprav je dal po koncu lanske sezone vedeti, da končuje kariero. V klubu je od začetka. Po operaciji na kolenu se je na treninge vrnil tudi vodja obrambe David Turšič. Trener Garza se na treningih najbolj posveča delu z mladim podajalcem Lovrom Gmajnerjem in njegovimi lovilci. Nekdanji glavni trener Uroš Valant pa skrbi za urjenje tekačev.

Novi predsednik Milan Narat kopačk še ni pospravil, v obrambo pa je ta četrtek pripeljal pravo okrepitev. Iz moštva Beograd Vukovi je k njim prestopil eden najboljših "cornerbackov" v Evropi, Marko Bates. Lani je imel v ligi CEFL tri prestrežene žoge in en "touchdown". Lahko si mislite, da v Beogradu nad njegovo odločitvijo niso navdušeni, vendarle gre za prestop v največjega rivala. Njegov prihod na prvi trening s Silverhawks je posnela tudi Sportalova kamera. Poglejte v naslednjem videu. Pred mikrofon smo povabili še Štamcarja, Narata in trenerja Garzo.

Daljši pogovor s trenerjem Markom Garzo bomo na siol.net objavili v ponedeljek.

Ne spreglejte