Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 4. 2016,
21.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Veronika Macarol Tina Mrak

Petek, 1. 4. 2016, 21.23

8 let

Mrakova in Macarolova pred zadnjim dejanjem šesti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

V Palmi de Mallorci se je za večino jadralcev končala regata za pokal princese Sofije, najboljših deset v posameznem razredu v soboto čaka še zadnje dejanje.

Od šestih slovenskih predstavnikov bosta še en dan jadrali Tina Mrak in Veronika Macarol v razredu 470.

 

V razredu 470 so jadralke odjadrale še dva plova, skupaj deset. Tina Mrak in Veronika Macarol sta z današnjim drugim in šestim mestom pred jutrišnjo regato za medalje na šestem mestu (47 točk). V vodstvu sta Brazilki Fernanda Oliveira in Ana Barbachan (36 točk), na drugem mestu z enakim številom točk sta Britanki Amy Seabright in Anna Carpenter (36 točk), tretji pa Nizozemki Afrodite Kyranakou in Anneloes Van Veen (40 točk).

 

Za Vasilija Žbogarja, ki se je vse dni boril z utrujenostjo, se je teden jadranja končal z današnjima plovoma, v katerih je zabeležil še 10. in 17. mesto in regato na Majorki končuje na končnem 17. mestu. Na vrhu razvrstitve pred jutrišnjim sklepnim dejanjem je Novozelandec Josh Junior (41 točk), na drugem mestu je Finec Tapio Nirkko (60 točk), tretji je Avstralec Jake Lilley (66 točk), Britanec Giles Scott (70 točk) pa je po današnjem dnevu zdrsnil na četrto mesto.

 

"Danes sem se počutil dosti bolje kot v preteklih dneh in zato sta tudi rezultata boljša. Obe regati sem odjadral solidno, sem pa vesel, da je konec," je sporočil Žbogar.

 

"Jutri spakiramo in gremo v našo pripravljalno bazo, kjer bomo trenirali do svetovnega prvenstva, ki se 8. maja začne v Italiji, najprej pa se seveda moram spočiti," je o načrtih za prihodnje dni povedal Žbogar in se še enkrat ozrl na tekmovalni teden na Palmi: "Težko ocenim to tekmovanje, saj smo pred začetkom ves čas trenirali, nisem se posebej pripravljal na to regato. Lahko bi bilo bolje, a kar je, je. Nekaj smo se naučili, zdaj gremo naprej, cilj so olimpijske igre."

 

V razredu laser in laser radial so jadralci in jadralke prav tako odjadrali po dva plova, skupaj deset. V razredu laser je Žan Luka Zelko v zlati skupini zabeležil še 26. in 38. mesto in regato končuje na 46. mestu. Nik Pletikos je s 17. in 16. mestom v zadnjih dveh plovih srebrne skupine končal na skupnem 70. mestu. Kim Pletikos v razredu laser radial je za konec regate dosegla še 18. in 21. mesto in je končala na 71. mestu.

Ne spreglejte