SiolNET. Sportal Drugi športi
0,02

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Miami, svetovni pokal, jadranje

Mrakova in Macarolova deseti po prvem dnevu v Miamiju

0,02

termometer

Mrak Macarol
Foto: Nikos Alevromytis

Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta na svetovnem pokalu, ki se je začel v Miamiju, po prvem dnevu deseti (21 točk). Vodita Poljakinji Agnieszka Skrzypulec in Jolanta Ogar, ki sta zmagali v obeh regatah (dve točki). V razredu 49er sta Peter Janežič in Sebastian Prinčič na 30. mestu (42).

"Naporen prvi dan regat je za nami, z močjo vetra od osem do deset vozlov. V prvi regati se nama je iz popolnega ozadja uspelo prebiti na 15. mesto. Drugo regato sva končali kot peti. Lahko bi boljše izkoristili nekatere trenutke. Po prvem dnevu regat zasedava deseto mesto. Za jutri je napovedan zelo šibak veter," sta sporočili aktualni evropski prvakinji Tina Mrak in Veronika Macarol, ki v Miamiju branita lansko zmago.

V Miamiju sta že dobrih deset dni, ki sta jih izkoristili za kakovosten trening, znotraj katerega sta se udeležili tudi tridnevnega severnoameriškega prvenstva.

mrak macarol Sportal Mrakova in Macarolova bosta v Miamiju na svetovnem pokalu branili zmago

Prvenstvo kot odličen trening

"To prvenstvo sva izkoristili za trening in za to, da sva se ponovno privadili na jadrnico, saj sva doma v teh zimskih mesecih opravili le manjše število treningov na morju, bolj smo se posvetili kondiciji in telesni pripravi. S to regato pa se začenja sezona in s tem tudi več treningov na morju. Tukaj je zbrana vsa konkurenca, vsa najboljša dekleta na svetu, tako da bova dali res vse od sebe, da izkoristiva še ta teden regat, da se spopadeva z njimi. Tudi letos meriva visoko in ne glede na to, kar sva do zdaj dosegli, bova skušali ponoviti lansko zmago," je povedala krmarka Mrakova.

Veronika Macarol je dodala: "Predolimpijsko leto je za naju seveda zelo pomembno, predvsem dogodki, ki se bodo odvijali na olimpijskem prizorišču. Letos bova dali prednost svetovnemu prvenstvu na Japonskem in testni tekmi tam, pred tem pa se bova udeležili tudi vseh regat svetovnega pokala, kjer se bova potrudili in dali popolnoma vse od sebe ter stopnjevali formo do svetovnega prvenstva."

Kako kaže Janežiču in Prinčiču?

Janežič in Prinčič sta bila v prvi regati 32., v drugi ju je doletela diskvalifikacija, ta izid se jima je že črtal iz skupnega seštevka, v tretji pa sta bila 10. Vodita Britanca James Peters in Fynn Sterritt (4).

Z regatami za odličja se bo regata svetovnega pokala končala 3. februarja.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin