Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
31. 7. 2014,
23.46

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

odbojka na mivki Ljubljana Beach Volley Challenge Kongresni trg Danijel Pokeršnik Nejc Zemljak Jan Pokeršnik Jernej Potočnik Jure Peter Bedrač Tadej Boženk Anže Bahč

Četrtek, 31. 7. 2014, 23.46

4 leta, 11 mesecev

Mladinca Donik in Vrhunc namučila Pokija in Zemljaka (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na ljubljanskem spektaklu na mivki, imenovanem Beach Volley Challenge, sta je med fanti slovenski vstopnici za polfinale priborila dvojca D. Pokeršnik-Bedrač in J. Pokeršnik-Zemljak.

Četrtfinale

Danijel Pokeršnik in Jure Peter Bedrač sta se kot sploh prva dvojica uvrstila v polfinale ljubljanskega turnirja. Njuna nasprotnika v polfinalu bosta Nejc Zemljak in brat Danijela, Jan Pokeršnik. "Ah, nikakor, varčujem z močmi za polfinale," je uvrstitev med štiri komentiral Bedrač.

"Prvi cilj je bil polfinale, zdaj bova napadala finale, konec koncev, zakaj pa ne bi šla do konca? Najina naloga je, da se spočijeva in v soboto pokaževa svojo igro. Dala bova vse od sebe, potem pa bomo videli," pa je nasmejano razlagal starejši Pokeršnik. Mlada in polna življenja Žiga Donik in Jernej Vrhunc sta v zadnjem dejanju prvega dne zelo namučila Jana Pokeršnika in Nejca Zemljaka ter ju prisilila v tretji niz. Tam sta vodila že z 11:9, a sta se Poki in Zemljak čudežno vrnila in uvrstila v polfinale.

Nejc in Jan sta vse tri tekme zmagala, a prav vse šele po treh nizih. Je bilo to namerno? "Uradno, da, neuradno, ne," je v smehu dejal izmučeni Zemljak, ki se je že ozrl proti sobotnem polfinalu, ki bo povsem slovenski. "Poznamo se do potankosti, kdo je favorit naju ne zanima. Midva sva z mislimi samo pri najini igri, kateri še veliko manjka. Na trenutke se pojavljajo čudne napake, ki pa jih bo moralo bit v polfinalu kar se da malo, seveda če se želiva uvrstiti v finale."

Skupinski del

Državna prvaka sta brez večjih težav odprla tekmovanje v skupini B z zmago. Premagala sta Martina Kosmino in Davida Čuka. "Čeprav še ni veliko ljudi, je že zdaj poseben občutek igrati na glavnem igrišču na Kongresnem trgu. Ta obračun je bilo lepo ogrevanje pred avstrijsko-brazilsko navezo. Tam bova merila na zmago, saj si želiva biti prva v skupini in imeti v nadaljevanju lažji žreb," je po zmagovitem začetku in zmago nad mladima Kosmino in Čukom povedal Danijel. Občutek ga ni varal, saj je slovenski par odpravil tudi avstrijsko-brazilsko navezo in si zagotovil napredovanje.

Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik sta v skupini C stežka ugnala Jerneja Potočnika in Gregorja Laha. Dvoboj je bil odločen po treh nizih, v drugem nastopu pa sta tudi po treh nizih preskočila zahtevno nemško oviro ter si tako zagotovila prvo mesto in zanesljiv četrtfinale. "Dejstvo je, da je naša skupina izredno izenačena. Oba dvoboja sva začela slabo, izgubila prvi niz, nato pa sva se morala reševati. Zdaj je na vrsti četrtfinale, upam, da se nama uspe spočiti. K sreči nastopava v zadnjem četrtfinalu,'' je dejal Nejc, ki se je z Janom po mučenju na prvem dvoboju moral za zmago močno potruditi tudi na drugi tekmi v skupini. Tako sta oba Pokeršnika v skupinskem delu igrala poker, saj sta nanizala štiri zmage.

Glavna favorita Argentinca Julian Azaad in Pablo Bianchi sta v prvi tekmi ugnala Tadeja Boženka in Anžeta Bahča. Leo Mohorič si je na prvem dvoboju poškodoval koleno, kar pomeni, da se dvojica Mohorič/Ponikvar predčasno poslovila od turnirja.

Način tekmovanja

Poleg tekem na Kongresnem trgu je bil skupinski del tako v moški kot ženski konkurenci tudi v Črnučah. Vsak se je pomeril z vsakim, najboljši dve dvojici iz skupine pa sta se uvrstili v četrtfinale. Najboljši ekipi na turnirju bosta prejeli tisoč evrov nagrade.

Ne spreglejte