Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
10. 9. 2015,
9.24

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

odbojka slovenska odbojkarska reprezentanca Mitja Gasparini Bernardo Rezende Stožice

Četrtek, 10. 9. 2015, 9.24

7 let, 12 mesecev

Mitja Gasparini: Delali smo napake v najlažjih odbojkarskih elementih

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski odbojkarji so na prvem prijateljskem obračunu v Stožicah morali priznati premoč prvi ekipi sveta. Slovenci so dobili prvi niz, nato pa naslednje tri gladko izgubili.

Čeprav je bila vstopnica za tekmo med Brazilijo in Slovenijo vsaj za odbojkarske razmere precej zasoljena (15 evrov), se je v ljubljanski lepotici zbralo okoli pet tisoč ljubiteljev odbojke, ki so si na lastne oči ogledali največje mojstre svetovne odbojke.

Prvi niz je bil kar malce presenetljiv, saj so ga po napeti končnici in asu Dejana Vinčića dobili Slovenci s 26:24. To je, kot se je na koncu izkazalo, le podžgalo brazilsko vrsto, ki je v nadaljevanju tekme stopila na plin, v veliko pomoč pa so ji bili z veliko lastnimi napakami tudi Slovenci.

"Brazilcem lahko le čestitamo"

"Prvi niz je bil daleč najboljši, z malce sreče pa smo ga tudi dobili. Zdi se mi, da so Brazilci vso tekmo igrali v enakem ritmu, mi pa smo po osvojenem nizu padli. Delali smo začetniške napake, lahko rečem, da tudi v najlažjih odbojkarskih elementih, zato lahko Brazilcem le čestitamo," je premoč Brazilcev priznal s 15 točkami najboljši slovenski posameznik Mitja Gasparini, ki je pohvalil tudi občinstvo. "Lepo je igrati v taki dvorani, pred toliko gledalci, žal pa se mi nismo mogli bolje zoperstaviti že uigranemu stroju," je dodal.

"Nimamo še pravega občutka"

Po 14-dnevnem premoru po evropski ligi so Slovenci začeli trenirati šele 1. septembra, šest na šest pa so začeli igrati pred le nekaj treningi. "Vsi vemo, da še nismo v ritmu, v kakršnem so Brazilci, ki že nekaj tednov igrajo prijateljske tekme. Mi smo igro šest na šest začeli šele pred nekaj treningi, kar pomeni, da po premoru še nimamo tistega pravega občutka ne v glavi ne v rokah. To se je lepo videlo, ker smo bili zmožni obdržati koncentracijo le v prvem nizu, potem pa se je vse skupaj podrlo."

Slovenija se bo v četrtek še enkrat pomerila z Brazilijo. "Strahu pred Brazilijo že zdaj ni bilo, v četrtek ga bo še manj. Videlo se je, da lahko, če res držimo svoj dober servis, osvojimo kar nekaj lahkih točk tudi proti Braziliji, a ko samo za centimeter popustiš, te kaznujejo. Težko bo, a upam, da Braziliji tudi v četrtek odščipnemo kakšen niz," je sklenil Primorec.

Ne spreglejte