Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
16. 7. 2015,
14.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Urša Kragelj kajak kanu

Četrtek, 16. 7. 2015, 14.40

8 let

Misli, da ni nič drugačna od drugih

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V tej sezoni naša najboljša kajakašica Urša Kragelj se že pospešeno pripravlja na drugi del sezone. V prostem času pa tudi zelo rada kaj dobrega skuha.

Urša Kragelj je že kar nekaj let prisotna v kajaku in kanuju na divjih vodah. Primorska kajakašica ima že vrsto uspehov iz največjih tekmovanj. Tudi letos njeni rezultati niso izostali. Na vseh večjih tekmah se je prebila med prvo deseterico. Najboljši rezultat je dosegla na tekmi svetovnega pokala v Liptovskem Mikulašu, ko je bila četrta in le tri desetinke zaostala za tretjim mestom.

Na evropskem prvenstvu je čutila, da se lahko vmeša med najboljše

"Res je, vedno sem se uvrstila v finale, kar pomeni, da sem v polfinalu vedno dobro nastopila. Pravzaprav ne vem, kaj naj rečem. Sposobna sem dobrih voženj. Žal se mi je v finalu nekajkrat zalomilo. Škoda, saj vem, da sem bila dobro pripravljena, po drugi strani pa sem tudi zadovoljna z napredkom, ki sem ga naredila v tem času," je uvodoma povedala Kragljeva.

Zelo dobro je tekmovala tudi na evropskem prvenstvu v Nemčiji, kjer si je želela osvojiti medaljo. Slovenska kajakašica je čutila, da se lahko vmeša med najboljše, a je bilo na koncu preveč napak na progi. "Čutila sem, da dobro veslam, vendar je bilo v finalu preveč dotikov. Že štartala nisem dobro … tako pač je v našem športu. Najti moraš neko ravnotežje in poleg vsega je šlo za prvo tekmo v sezoni, tako da si nisem še povsem zaupala. Vsekakor veliko vlogo igra tudi faktor sreče, vendar nikoli ne moreš vplivati na vožnje drugih. Zdi se mi, da je pomembno, kako si motiviran in kaj vse si pripravljen narediti za dober rezultat," nam je zaupala slovenska kajakašica, ki že ima bronasto medaljo z evropskega prvenstva.

Biti mora zelo disciplinirana

27-letno kajakašico iz Šempetra pri Gorici smo poklicali ravno po treningu, saj se že vneto pripravlja na nadaljevanje sezone, ki bo še kako pomembna. Urša praktično ni imela pravega počitka. Po zadnji tekmi svetovnega pokala se je posvetila študijskim obveznostim, nato pa si je vzela tridnevni oddih na morju. Zdaj je že popolnoma vpeta v trening. V nadaljevanju sezone jo sprva čakata dve tekmi svetovnega pokala, septembra pa še svetovno prvenstvo v Londonu, kjer se bodo lovile olimpijske kvote. Zadnjih nekaj let se ubada z bolečinami v rami, a Kragljeva iz tega ne dela drame, saj ve, da ima skoraj vsak športnik težave s poškodbami. Biti mora zelo disciplinirana, saj pravi, da če teden dni ne dela razteznih vaj, takoj čuti posledice. "Mislim, da nisem nič drugačna kot drugi športniki. Večinoma imajo vsi kakšno težavo. Dnevno moram delati raztezne vaje, če bi to zanemarjala in ne bi hodila k fizioterapevtu, potem bi kmalu čutila posledice."

Zelo rada tudi kaj skuha

Če ima le čas, rada tudi kaj skuha, ob tem pa želi uporabiti še svojo kreativnost. Najraje si naredim sladico, saj ti kot športniku vedno manjka sladkor. Zelo rada kuham, vendar nimam veliko časa. Po navadi je tako, da po treningu prideš lačen domov in si potem kaj skuhaš. Če so še drugi zadovoljni s tistim, kar skuhaš, pa je še toliko bolje," je sklenila Kragljeva.

Ne spreglejte