Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 6. 2013,
19.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jošt Zakrajšek

Petek, 14. 6. 2013, 19.32

8 let

Mirnovodaša brez težav do final EP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska kajakaša na mirnih vodah sta uspešno začela evropsko prvenstvo v sprintu v portugalskem Montemorju.

Jošt Zakrajšek si je na 1000 metrov s tretjim mestom v kvalifikacijah preveslal veliki finale, Špela Ponomarenko Janić pa je na 500 metrov prav tako napredovala v veliki finale. Zakrajšek je svojo željo po uvrstitvi v veliki finale izpolnil že v kvalifikacijski vožnji, ko je bil v svoji skupini tretji. "Počutil sem se odlično, tako da sem na startu verjel, da se lahko uvrstim neposredno v finale, kar mi je tudi uspelo. Tekma je bila zelo hitra, to je pokazal tudi čas. Popoldne sem bolj posvetil počitku, malo sem se razveslal. Jutri pa startam na polno, malo se bomo 'tipali' do ciljnega sprinta, ampak dejstvo je, da bo treba celo progo napadati," je po uspešnih kvalifikacijah povedal Zakrajšek.

Čeprav je število tekmovalcev letos skromnejše, pa slovenski predstavnik pravi, da to nikakor ne vpliva na konkurenco. "Število tekmovalcev je precej manjše kot prejšnja leta. Ampak očitno se pozna recesija. Tekmovalci so na svetovnih pokalih izvedeli, da niso zraven, tako da so ostali doma. Ampak tukaj ne manjka nihče od najboljših, tu je 20 ali 22 olimpijskih nosilcev olimpijskih kolajn, v našem finalu manjka le en veslač in še on je iz Kanade. Konkurenca je popolna in tudi v tudi v finalu B bo močna," je še povedal Zakrajšek, ki bo v finalu veslal v soboto dopoldne, v nedeljo pa še na 5000 metrov.

Malo več dela kot Zakrajšek je imela Ponomarenko Janićeva, ki je bila na 500 metrov v kvalifikacijski skupini druga in napredovala v polfinale, kjer je v svoji skupini prav tako vknjižila drugi čas skupine in se prebila v nedeljski finale. "Zjutraj sem vedela, da bi lahko zmagala v skupini, ampak sem se bala, da če napadem vodilno in je nato ne prehitim, bom izgubila preveč moči. Zato sem malo 'bluzila'. V polfinalu pa sem hitro povedla in vedela, da bom med prvo trojico. Veslala sem dobro, imela še kakšen odstotek moči za porabiti, ampak ta danes ni bil potreben. Še kako dobro bo prišel v nedeljo," je po uspešnem polfinalu na 500 m dejala Primorka, ki bo v soboto startala tudi v kvalifikacijah na 200 metrov.

Za nedeljski finale na 500 m pa noče ničesar napovedovati, čeprav brani bron z lanskega EP v Zagrebu. "Vsaka tekma je tekma zase. Imeti moraš dober dan, vse se mora 'poklopiti', veslati moram tako, kot znam. Če bo tako, bo v redu. Napovedovati pa je težko. Jutri imam še nastop na 200 metrov, kjer tudi pričakujem dober rezultat. Šele potem bom začela razmišljati o finalu na 500 m," je zaključila Ponomarenko Janićeva.

Ne spreglejte