Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 11. 2012,
13.20

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Mina Markovič težavnostno plezanje

Sreda, 21. 11. 2012, 13.20

5 let, 6 mesecev

Mina Markovič po tretjo krono

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mina Markovič je Slovenijo navdušila s fenomenalnim dosežkom - ubranitvijo krone zmagovalke seštevka svetovnega pokala v težavnostnem plezanju. Trener Roman Krajnik napoveduje še tretjo krono.

Česa je zmožna 24-letnica, najbolje ve njen osebni trener, ki je bil med najbolj zaslužnimi tudi za njen prvi veliki uspeh, ko je lansko sezono končala kot najboljša športna plezalka sveta v težavnosti, odličnost pa je pokazala tudi v kombinaciji. Marsikdo si ni upal napovedovati ponovitve uspeha v pravkar končani letošnji sezoni, še zlasti po avgustovski poškodbi. Vendar pa je Markovičeva dokazala, da je sposobna premagati še tako hude težave ter jih obrniti sebi v prid. Ves čas pa dvomov o svoji varovanki ni imel trener Roman Krajnik.

"Skupne zmage smo si prav vsi želeli. Mina je bila celo sezono v vodstvu svetovnega pokala, zato bi bilo kar nekoliko žalostno, če je ne bi osvojila. Veseli me, da se je tudi Maja s stopničkami vrnila na pota stare slave, žal mi je le, da nismo imeli moškega predstavnika v finalu Kranja. Mislim, da bomo s skupnimi močmi v naslednji sezoni lahko še boljši. Definitivno gremo naslednje leto znova na skupno zmago in tudi na stopničke in zmago v moški konkurenci," je po Kranju razmišljal Krajnik.

Glede na uspehe bi pričakovali, da za Markovičevo stoji številčna trenerska ekipa, a je realnost drugačna. "Trenerja sva midva s Simonom Margonom in moram reči, da odlično sodelujeva in, če bova tako nadaljevala, rezultati ne bodo izostali. Upam, da bodo Minini uspehi pripomogli tudi k boljši prepoznavnosti športnega plezanja. Žalostno je, da je v tujini bistveno večje zanimanje za naše tekmovalce kot pri nas v Slovenji, kjer trenutno nimamo sponzorja," je sklenil Krajnik.

"Z Romanom že delava načrte za prihodnjo sezono o pravem treningu za Mino in izpopolnjevanju njenih šibkih točk. Kljub temu, da je najboljša plezalka na svetu, je vedno še dovolj prostora za izpopolnjevanje," je ob tem dodal selektor članske reprezentance Simon Margon. Po zaslugi odličnih uspehov slovenskih športnih plezalcev in še zlasti športnih plezalk, družbo na zmagovalnem odru je Mini Markovič delala tudi Maja Vidmar, je Slovenija v skupnem seštevku pokala narodov v težavnosti s 1376 točkami zasedla končno četrto mesto. Pred njo so se uvrstile le tri velesile - prvouvrščena Avstrija (1942), druga Francija (1746) in tretja Japonska (1688).

Ne spreglejte