Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
2. 6. 2014,
9.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Luka Božič Sašo Taljat evropsko prvenstvo Dunaj

Ponedeljek, 2. 6. 2014, 9.53

8 let

Medalje zbira kot po tekočem traku

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Govorimo o Luki Božiču, ki je na začetku letošnje sezone dokazal, da spada v sam vrh kajaka in kanuja na divjih vodah. Do zdaj je Luka zbral že tri medalje, kje se lahko ustavi?

Za Luko Božiča lahko rečemo, da kar že serijsko zbira medalje, saj je v letošnji sezoni pobral tri medalje z največjih tekmovanj. Aprila je osvojil srebro na svetovnem prvenstvu mlajših članov, na EP na Dunaju pa se je okitil še z dvema medaljama. Zlato v ekipnih vožnjah in bronasto v dvojcu skupaj s Sašem Taljatom.

Kljub vrhunskim rezultatom ostaja skromen

Kljub svojim zadnjim uspehom 23-letni kanuist ostaja skromen. "Ne bi ravno rekel, da serijsko zbiram medalje (smeh). Je pa super, da sem na dveh prvenstvih dosegel tri medalje. Kaj naj rečem, začetek sezone je dober, upam, da bo tudi konec sezone dober. Zdaj nas čakajo svetovni pokali, kjer bova skušala s Sašem v vožnjah iskati svoje meje. Po teh tekmah se bo treba umiriti, spočiti in dobro trenirati čez poletje. Septembra naju čaka svetovno prvenstvo in želiva biti kar najbolj pripravljena," se je nekoliko naprej v sezono zazrl Luka.

Njun trener Dejan Testen je bil nad njuno medaljo kar malo presenečen. Kaj pa Luka sam? "Ponavadi na začetku sezone še nisva v vrhunski formi. Sicer sva bila zmeraj blizu najboljšim, ampak nikakor nisva mogla sestaviti voženj za medaljo. S Sašem sva ponavadi dobre rezultate dosegala proti koncu sezone. Letos bo sezona nekoliko drugačna in jo bo treba tudi nekoliko drugače zapeljati. Seveda sva bila tudi midva malo presenečena, da sva že na začetku, s tako malo treninga v novem čolnu, pokazalo vožnjo, kot sva jo danes," je povedal kanuist iz Šempetra pri Gorici, ki ima s Sašem Taljatom že medaljo s svetovnega prvenstva iz leta 2009.

S tovrstnim pristopom ne bom prišel nikamor

"Sezona bo dolga, ker je svetovno prvenstvo v ZDA še nekoliko bolj pozno kot sicer. Vmes si bom vzel malo več odmora, kar je po mojem mnenju prednost. Se bomo lahko vsaj normalno pripravljali. Vedeti je treba, da sva z Luko dobila čoln šele tik pred izbirnimi tekmami. V novem čolnu do tega EP ni bilo opravljenih veliko treningov, zato mislim, da imava v nadaljevanju sezone še rezerve," razlaga Luka, ki tako kot lani tudi letos tekmuje tako v kanuju enosedu kot tudi v kanuju dvosedu. Zaveda se, da bo sezona naporna.

"Težko bo, to vem. Zdaj imam tri tekme zaporedoma. Čaka me počitek, nato tri dni treninga in potem sledijo tekmovanja. Sicer pa si želim v uvodu sezone le dobrih voženj, z rezultati se sploh ne obremenjujem, ker vem, da s tovrstnim pristopom ne bom prišel nikamor. Želim si dobiti le dobre občutke, ki jih imam na srečo že zdaj v obeh disciplinah. Želim si, da bi šlo v sezoni le še navzgor."

Časa za proslavljanje praktično ne bo

Že v ponedeljek kajakaši in kanuisti odpotujejo v London, kjer jih čaka prva tekma svetovnega pokala. Časa za proslavljanje praktično ni, saj se je treba osredotočiti na naslednje tekme. "Mislim, da ne bo pravega časa za proslavljanje. Čas za proslavljanje bo na koncu sezone ali pa vmes, ko ne bomo imeli tekem, vendarle pa bomo imeli treninge. Bomo videli, ali bomo spili kakšen kozarček, tukaj pa se bo stvar tudi končala," je za konec povedal primorski kanuist.

Ne spreglejte