SiolNET. Sportal Drugi športi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Matevž Kamnik se začasno poslavlja od odbojke

3

termometer

Še preden se je evropsko prvenstvo za moške sploh začelo, je slovenska moška odbojkarska izbrana vrsta izgubila močnega aduta. Bloker Matevž Kamnik je že zapustil reprezentančni tabor.

Kamnik je že na zboru pred začetkom priprav na EP, ki se bo začelo 9. oktobra, dejal, da je mogoče prav vse, da lahko že jutri koleno reče ne ali pa kljub vsemu nastopi na evropskem prvenstvu. Izkazalo se je, da je zmagalo koleno, bolečine so še vedno prehude, zato je odlični odbojkar selektorju Andreii Gianiju že povedal, naj nanj ne računa več.

"Začasno se poslavljam od odbojke. Kaj to pomeni in koliko časa bo minilo, da bom spet zdrav, ne vem niti sam. Kaže, da je edina rešitev, da grem spet na operacijo. Trenutno nisem pripravljen in ne morem pomagati Sloveniji," je v telefonskem pogovoru črn scenarij potrdil 27-letni Mariborčan.

Kamnika je v kolenu močno zapeklo že med prijateljskima tekmama proti Braziliji, ki je gostovala v Stožicah, zdaj na močnem turnirju v Nemčiji pa zaradi otekline tudi ni bilo možnosti, da nastopi proti Srbiji, Nemčiji ali Franciji. "Šel sem do Gianija in mu razložil zadevo. Če kdo, on ve, kako je biti poškodovan, in me povsem razume. Sam se poslavljam, a resnično upam, da bodo fantje na evropskem prvenstvu pokazali igro iz Nemčije. Velikokrat smo že dobro igrali v pripravah, na samem turnirju pa odpovedali. Naj bo tokrat drugače," je reprezentančnim kolegom zaželel srečo Kamnik, ki je tudi potrdil, da so prekinili pogodbo z Arkasom, kot smo že poročali.

Slovenski selektor je tako ostal le s tremi blokerji (Pajenk, Koncilja in Pavlović), najverjetneje pa bo nastalo vrzel po odhodu Kamnika zapolnil mladi Jan Kozamernik.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin