Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 4. 2016,
17.49

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Martin Albreht Peter Kauzer kanu kajak

Nedelja, 24. 4. 2016, 17.49

6 let, 6 mesecev

Martin Albreht Petru Kauzerju izmaknil naslov prvaka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
martin albreht | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

V Tacnu so se z državnim prvenstvom končale letošnje izbirne tekme v slalomu na divjih vodah. Petru Kauzerju, ki je zasedel drugo mesto, je naslov prevzel Martin Albreht.

Za manjše presenečenje dneva je v kajakaški konkurenci poskrbel Martin Albreht, ki si je z odlično vožnjo priveslal prvi članski naslov državnega prvaka. Med kanuisti je zmagal Benjamin Savšek, med kajakašicami Eva Terčelj, med kanuistkami Nina Bizjak, med dvojci pa Luka Božič in Sašo Taljat.

Po štirih zelo stresnih izbirnih tekmah smo le dobili imena tistih, ki bodo slovenske barve zastopali na največjih kajakaških tekmovanjih letošnjega leta. Pred zadnjo izbirno tekmo je bilo bolj ali manj jasno, da imajo mesto v ekipi zagotovljeno Benjamin Savšek, Peter Kauzer, Luka Božič in Sašo Taljat ter kajakašici Urša Kragelj in Eva Terčelj, za preostala prosta mesta med kajakaši in kanuisti pa so tekmovalci trepetali do zadnjega nastopa.

Postal je reprezentant

Z odlično finalno vožnjo in naslovom državnega prvaka si je nastop na evropskem prvenstvu in tekmah svetovnega pokala priveslal Albreht. Od Petra Kauzerja, ki je brez naslova državnega prvaka po letu 2005 ostal šele drugič (izjema sta sezoni 2014, ko zaradi poškodbe ni tekmoval, in leto 2011, ko je zmagal Simon Brus), je bil hitrejši za 89 stotink sekunde. Tretje mesto na državnem prvenstvu si je priveslal Žan Jakše, ki je bil tretji tudi leta 2014.

Kauzer se je moral tokrat zadovoljiti z drugim mestom. | Foto: Vid Ponikvar Kauzer se je moral tokrat zadovoljiti z drugim mestom. Foto: Vid Ponikvar

"Stresel" je Kauzerja

"Vesel sem, da mi je Petra končno uspelo 'stresti' na državnem prvenstvu. Zdaj je bil že predlogo prvi. V reprezentanci sem že bil, bom pa letos prvič nastopil tudi na evropskem prvenstvu. Zelo sem vesel, da mi je to uspelo. Po drugi strani je malo grenkega priokusa, saj se ne morem več boriti za olimpijski nastop. Na žalost imamo malo tekem, tako da bo na vsaki tekmi, na kateri bom nastopil, cilj priti v finale in zmagati.

K tekmam bom moral pristopiti na tak način kot na današnji. Izbirne tekme so zmeraj pestre. Imam to smolo, da vedno rešujem situacijo zadnji dan, v zadnjem teku. V zadnjih letih se je konkurenca še izostrila, prihajajo še mlajši od mene. Letos, recimo, je eksplodiral Martin Srabotnik, v naslednjih letih se nam bo verjetno priključil še kakšen mlajši," je povedal pravnik v kajakaški vrsti Martin Albreht, ki ima poleg svežega naslova državnega prvaka tudi dve drugi in tretje mesto z državnih prvenstev, med njegove največje uspehe pa sodi tudi naslov svetovnega mladinskega podprvaka iz leta 2008.

Preverite vse rezultate.

 Predlog članske reprezentance za sezono 2016:*

K1 moški: Peter Kauzer, Martin Srabotnik, Martin Albreht, Janoš Peterlin**
C1 moški: Benjamin Savšek, Anže Berčič, Blaž Cof, Jure Lenarčič**
K1 ženske: Urša Kragelj, Eva Terčelj, Ajda Novak
C2 moški: Luka Božič – Sašo Taljat
C1 ženske: Nina Bizjak

*predlog mora potrditi še strokovni svet Kajakaške zveze Slovenije)
**pravica nastopa na tekmah svetovnega pokala

Ne spreglejte