Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 7. 2015,
22.23

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

športno plezanje Mina Markovič

Sobota, 18. 7. 2015, 22.23

8 let, 5 mesecev

Markovičevi poškodba gležnja preprečila nastop v finalu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski športni plezalki Mini Marković je poškodba gležnja preprečila nastop na finalni tekmi v težavnostnem plezanju v francoskem Brianconu, tako da je osvojila končno osmo mesto.

V ženski je slavila Južnokorejka Jain Kim, druga je bila Avstrijka Jessica Pilz, tretja pa Belgijka Anak Verhoeven. Markovičeva je pred tednom dni zmagala na evropskem prvenstvu v Chamonixu, ki je štela tudi za točke svetovnega pokala, se je poškodovala že na petkovi polfinalni tekmi, današnjemu nastopu pa se je odpovedala dobro uro pred finalno preizkušnjo.

Na današnji finalni tekmi bi moral nastopiti tudi Domen Škofic, ki se je po petkovi polfinalni tekmi pritožil in z devetega napredoval na šesto mesto, po vnovični pritožbi pa je znova izpadel iz osmerice in na koncu zasedel deveto mesto. Nesrečno deveto mesto je zasedla tudi njegova reprezentančna kolegica Tjaša Kalan.

Na tekmi v Brianconu so nastopili še trije slovenski športni plezalci: Urban Primožič je v polfinalu osvojil 12., Martin Bergant pa 19. mesto, medtem ko je Jure Raztresen tekmovanje končal že v kvalifikacijah na končnem 48. mestu.

Ne spreglejte