Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 9. 2015,
18.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

veslanje državno prvenstvo Gašper Fistravec Rajko Hrvat

Nedelja, 27. 9. 2015, 18.56

8 let

Mariborčana slavila na tekmi dneva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Veslači so se na Bledu pomerili na že 25. državnem prvenstvu. Najmočnejša disciplina je bila nedvomno dvojni dvojec, kjer sta se zmage veselila Mariborčana Gašper Ferlinc in Gašper Fistravec.

Med dvojnimi dvojci sta bila druga Blejca Žiga Legat in Jan Špik, tretja pa člana izolskega Arga Marko Bolha in Rajko Hrvat, sicer lahka veslača. Pri članskih dvojnih četvercih je bila najhitrejša mariborska posadka pred blejsko in ljubljansko, pri lahkih skifistih pa je postal državni prvak Aleš Jalen. Med ženskimi dvojni dvojci je bila najhitrejša posadka izolskega Arga.

"Po pravici povedano je bilo danes kar težko, saj se je precej zahtevno usesti v čoln po 14 dneh dopusta in še z novim partnerjem. Vsak naslov državnega prvaka pa je zelo dobrodošel. Državno prvenstvo v večjih čolnih je sicer bolj v drugem planu, saj je na sporedu po končanem svetovnem prvenstvu, forma ni tista prava in večina reprezentantov nas je ravno z dopusta. Vedno pa je dobro, da se srečamo in se pogovorimo, na vodi pa smo veliki rivali tudi med samimi klubi," je po tekmi povedal Ferlinc.

Največ naslovov državnih prvakov, in sicer pet, na tem drugem delu državnega prvenstva, kjer so manjkali skifisti, je osvojil Veslaški klub Bled, skupaj z enojci, ki so se za državne naslove potegovali aprila, pa je najuspešnejši glede na število naslovov državnih prvakov VK Dravske elektrarne Maribor s sedmimi zmagami.

Sprejem za Hrvata

Med finali je Veslaška zveza Slovenije priredila tudi sprejem za Rajka Hrvata, za katerim je odlična sezona, ki jo je kronal s srebrom na svetovnem prvenstvu v Franciji.

"Po taki sezoni, kot je bila, bi najraje videl, da bi bilo še kakšno veliko tekmovanje. Bi pa želel, da bi se tako tudi nadaljevalo. Najbolj čustveno je bilo zame na Bledu na tekmi svetovnega pokala, zelo pa tudi na sprejemu po SP v domači Izoli. Moje počitnice so se sicer že končale, sem že v polnem teku in delamo naprej. Z glavo pa že moram ciljati na olimpijske kvalifikacije in tam na prvi dve mesti, ki vodita na OI," je ob robu tekme povedal Hrvat.

Veslaška sezona se bo zaključila prihodnjo soboto s tradicionalno šprintersko regato na Ljubljanici.

Ne spreglejte