Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
31. 10. 2012,
11.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Luka Slabe ACH Volley Macerata

Sreda, 31. 10. 2012, 11.34

8 let

Luka Slabe: V Italijo ne z belo, pač pa z oranžno zastavo

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V drugem krogu lige prvakov odbojkarje ACH Volleyja čaka izredno težko gostovanje, vse kaj drugega kot poraz Italiji, bi bilo veliko presenečenje. Kljub temu se Ljubljančani ne predajajo vnaprej.

Krstni nastop trenerja ACH Volleyja v ligi prvakov se ni končal po njegovih željah, saj je bil v Stožicah od njegove ekipe s 3:2 boljši nemški Unterhaching. Odločale so malenkosti. "Odločil je slabši sprejem v najbolj neprimernih trenutkih in nekaj začetniških napak, ki so povezane s pomanjkljivo komunikacijo. Vse to je botrovalo k našemu porazu. Razpoloženi Sidibe je bil v končnicah nizov premalo. Upali smo na malo večjo udarnost ostalih napadalcev/sprejemalcev v končnicah nizov, ki bi razbremenili Sidibeja, žal pa tega ni bilo," je na kratko pokomentiral prvo tekmo, Luka Slabe.

Macerata favorit za osvojitev lige prvakov

Odbojkarji ACH Vollyja so dan po naporni tekmi z Nemci dobili dan prosto, v petek in soboto pa so bili z mislimi že pri drugemu nasprotniku v LP, Macerati. ACH Volley v Italijo potuje brez bele zastave. "Nikoli in nikamor ne potujemo z belo zastavo, ampak samo z oranžno, ki predstavlja naš klub. Tisti, ki razmišlja drugače lahko ostane doma. Macerata je eden od treh favoritov za osvojitev letošnje lige prvakov. Zadovoljen bom edino z zelo borbenim, nepopustljivim pristopom. Samo tako bomo imeli možnost v tekmah lige prvakov osvajati točke," je motiviran Slabe, ki pa se ne obremenjuje z morebitnim podcenjevanjem s strani samozavestnih Italijanov. " Morebitno njihovo podcenjevanje je predvsem njihov problem. Mi o tem ne razmišljamo. Pripravljamo se na njihovo najboljšo predstavo, brez olajševalnih okoliščin in upamo na najboljše."

Upajo na scenarij iz Belchatowa

Da zna ACH Volley dobro zaigrati tudi v gosteh so dokazali ravno v pretekli sezoni lige prvakov proti Skra Belchatowu, kjer so že vodili z 2:0 v nizih, nato pa tekmo izgubili z 2:3. Kljub temu je bilo to točka, ki je ni nihče pričakoval. Se lahko kaj podobnega zgodi tudi v Macerati? " To si seveda zelo želimo. Vse je odvisno od nas. Če se ne predamo, garamo celotno tekmo in imamo čim manj padcev v igri, lahko upamo na dober rezultat. Scenarij iz Belchatowa, torej igranje petega niza in možnost zmage, bi nam seveda bil seveda bo godu," pravi trener ACH Volleyja, ki je zaupal še načrt, kako presenetiti italijanske prvake. " Morali bomo biti podobno uspešni v elementih, kjer so oni najboljši. Se pravi servis, sprejem le-tega in raznolikost v napadu."

V prvi ''šesterki'' ena ali dve spremembi

Slabe je skoraj celotno tekmo proti Unterhachingu odigral s postavo Sidibe, Kovačević, Vidič, Petrović, Jablonsky, Ropret in Lewis. Glede na to, da Macerata povsem drugačno moštvo bi znal Luka malce premešati vrste. O konkretnih rotaijah zaenkrat še noče govoriti. " Razmišljamo o eni ali dveh spremembah, kaj več bo znanega pred četrtkovo tekmo. Gre za izredno težko odločitev." Če bi malce špekulirali bi lahko Slabe namesto organizatorja igre postavil Brazilca Carlosa Morena, na mesto blokerja pa namesto Mateja Vidiča, Milana Rašića. V končnicah nizov je povsem odpovedal tudi Američan Jasyson Jablonsky. Bo morda namesto njega vskočil mladi Jan Klobučar ali kapetan Andrej Flajs?

Tekma proti Tiroli izrednega pomena

Po tekmi proti Macerati čaka slovenske še en težek obračun, in sicer v ligi MEVZA bodo v 6. krogu gostili prvo tako evroligaša Hypo Tirol Innsbruck, ki tudi brani naslov iz pretekle sezone. Tekma pomembna, počitka ne bo. "Verjetno bo potrebno nekatere igralce spočiti, vendar je za nas tekma proti Tirolu izrednega pomena. V vsakem primeru bomo poskušali na igrišče postaviti najboljšo 'šestorko', ki nam lahko zagotovi zmago," še zaključuje Slabe.

Tekma med Macerato in ACH Volleyjem bo v četrtek ob 18.00.

Ne spreglejte