Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 8. 2021,
21.51

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

mlajši člani mladinci evropsko prvenstvo Solkan

Četrtek, 19. 8. 2021, 21.51

2 leti, 8 mesecev

Solkan, EP v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane

Ločnikar s tretjim kvalifikacijskim časom končal prvi dan EP v Solkanu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Jan Ločnikar | Jan Ločnikar je v konkurenci kajakašev mladincev priveslal na tretje mesto. | Foto Nina Jelenc

Jan Ločnikar je v konkurenci kajakašev mladincev priveslal na tretje mesto.

Foto: Nina Jelenc

Prvi dan evropskega prvenstva v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane v Solkanu je iz kvalifikacij kajakašic in kajakašev v obeh starostnih skupinah v polfinale napredovalo deset slovenskih reprezentantov. Jan Ločnikar je v konkurenci kajakašev mladincev priveslal na tretje mesto.

Soške brzice do nedelje gostijo prvenstvo stare celine v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane. To je drugo veliko prvenstvo v omenjenih starostnih skupinah v Sloveniji v letošnjem letu, saj je Ljubljana v začetku julija že gostila svetovno prvenstvo.

Na Savi se je takrat izkazal Ločnikar, ki je osvojil bronasto kolajno v mladinski konkurenci kajakašev, do enakega rezultata pa je priveslal tudi v tokratnih kvalifikacijah EP.

S prvim nastopom sta v sobotni polfinale napredovala tudi Urban Gajšek, ki je bil v kvalifikacijah osmi, in debitant v slovenski reprezentanci Atej Zobec Urbančič, ki je dosegel 19. rezultat kvalifikacij.

Stoodstotni izkupiček za slovensko ekipo je bil tudi v kajakaški ekipi mlajših članov. Tine Kancler se je v polfinale uvrstil po prvi vožnji z 12. rezultatom, v drugi vožnji pa sta bila uspešna še Lan Tominc in Ulan Valant. Tominc je bil prvo 28., v drugo šesti, Valant pa 24. in sedmi.

Eva Alina Hočevar je bila šesta med kajakašicami do 23 let. | Foto: Nina Jelenc Eva Alina Hočevar je bila šesta med kajakašicami do 23 let. Foto: Nina Jelenc

V konkurenci kajakašic do 23 let je bila Eva Alina Hočevar šesta, Zala Zanoškar pa enajsta. Obe sta v naslednjo fazo tekmovanja napredovali po prvi vožnji. Lea Novak, ki je imela danes kar nekaj težav z zdravjem, je bila najprej 28., potem pa 18., tako da je ostala izven polfinala.

V mladinski konkurenci kajakašic so vse tri Slovenke morale na progo še enkrat. V drugi vožnji je bila Ula Skok tretja, Naja Pinterič pa peta, tako da sta prišli do polfinala, kjer pa ne bo Helene Domajnko, ki je bila v drugem nastopu deveta.

V petek bo zelo dolg tekmovalni dan, ki bo trajal od zgodnjega jutra do večera. Najprej bodo na vrsti posamične kvalifikacije kanuistk in kanuistov v obeh starostnih skupinah, sledijo ekipne tekme, proti večeru pa še kvalifikacijske tekme na čas v ekstremnem slalomu na divjih vodah.

Preberite še:

Anže Urankar, Simon Oven in Nejc Žnidarčič,
Sportal Slovenski kajakaši ekipni evropski prvaki, Anže Urankar pa bronast!
Ne spreglejte