Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
31. 7. 2014,
23.46

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

odbojka na mivki Ljubljana Beach Volley Challenge Erika Fabjan Katarina Fabjan Kongresni trg

Četrtek, 31. 7. 2014, 23.46

4 leta, 7 mesecev

Ljubljana vendarle dočakala Slovenki v polfinalu (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ana Skarlovnik in Jelena Pešić sta se kot edini Slovenki uvrstili v polfinale na ljubljanskem spektaklu v odbojki na mivki, ki poteka na Kongresnem trgu.

Četrtfinale

Jelena Pešić in Ana Skarlovnik sta rešili slovensko čast in bosta slovenske barve zastopali tudi v sobotnem polfinalu. "Izjemno. Polne tribune so nama pomagale, da sva se uvrstili med štiri najboljše. Slabo sva začeli, a nisva obupali in to se nama je obrestovalo. Kljub razočaranju v Kranju, kjer sva z Ano pričakovali državni naslov, sva na turnir v Ljubljano prišli sproščeni. Pred polfinalom? Nič, obljubljam, da še nisva rekli zadnje," je povedala izkušena Pešićeva.

Nina Lovšin in Tjaša Jančar sta v četrtfinalu klonili pred hrvaško-ameriškim parom Vernier-Claes. Prvi niz sta izgubili s tesnim rezultatom 19:21, drugega pa s 13:21. Državni prvakinji Tajda Lovšin in Daja Gorišek se prav tako nista prebili v polfinale. Najstnici sta proti brazilsko-avstrijski kombinaciji prišli do 13. in 17. točke.

"Še nikoli nisva igrali pred tako številčno publiko, zato sva imeli na začetku četrtfinalnega dvoboja tudi malo treme. A kot pravijo, malo treme je vedno dobrodošle, in menim, da sva se izkušeni dvojici dobro upirali. Seveda bi bilo lahko boljše, a že ena zmaga na tako močnem turnirju je za naju uspeh," je povedala mlajša, komaj 15-letna Tajda Lovšin, njene besede pa je še dopolnila nekaj mesecev starejša partnerica Daja Gorišek: "Na turnir nisva šli s posebnimi pričakovanji, zato je za naju že četrtfinale lep uspeh. Razočaranja ni, veseli sva, da sva bili del tega lepega dogodka." Jelena Strel Kosmač in Martina Jakob Emeršič sta proti češki dvojici izgubili z 1:2.

Skupinski del

Lovšinova in Jančarjeva, letošnji zmagovalki turnirja v Mokronogu, sta bili v uvodni tekmi v prvem nizu premočni za sestri Fabjan in ga dobili prepričljivo z 21:9, premoč pa kronali tudi v nadaljevanju. Drugi niz sta dobili z 21:13 in prizadejali poraz sestrskemu paru. Povratnica na peščena igrišča Erika Fabjan se je za turnir v Ljubljani pripravljala zgolj tri tedne. Njena partnerica je bila tokrat sestra Katarina.

"Moram reči, da naju je bilo s Tjašo pred dvobojem kar malce strah, a med igro sva se sprostili in zmagali. Led je prebit in upam, da bo že ta zmaga dovolj za četrtfinale. Naslednji najini tekmeci bosta tujki, ki ju ne poznava," je po zmagi nad veliko bolj znano Eriko ter njeno mlajšo sestrico Katarino Fabjan povedala Lovšinova. Sestri Fabjan sta izgubili tudi drugi dvoboj v skupini ter tako ostali brez možnosti za napredovanje.

Presenetljivi zmagovalki letošnjega državnega prvenstva v Kranju Tajda Lovšin in Daja Gorišek sta v skupini A za začetek ugnali Evo Zupan in Dajano Lucas, zanimivo je bilo na dvoboju med lanskoletno navezo Ana Skarlovnik in Moniko Potokar, ki sta tokrat stali na različnih bregovih. Zmage se je veselila Ana, ki igra z Jeleno Pešić, Monika pa na ljubljanskem turnirju nastopa z Meto Jerala.

Način tekmovanja

Poleg tekem na Kongresnem trgu je bil skupinski del tako v moški kot ženski konkurenci tudi v športno-rekreacijskem centru Črnuče. V skupinskem delu se je vsak pomeril z vsakim, najboljši dvojici iz skupine pa sta se uvrstili v četrtfinale. Najboljši ekipi na turnirju bosta prejeli tisoč evrov nagrade.

Ne spreglejte