Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 4. 2020,
18.35

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

4

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Liga NBA liga NHL Goran Dragić Goran Dragić Luka Dončić Luka Dončić

Četrtek, 16. 4. 2020, 18.35

4 leta

največje športne lige čez lužo letos pred praznimi tribunami?

Dončić, Dragić, Kopitar pred gledalci znova šele prihodnje leto?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

4

Luka Dončić | Bo liga NBA gledalce dočakala šele prihodnje leto? | Foto Reuters

Bo liga NBA gledalce dočakala šele prihodnje leto?

Foto: Reuters

Vrata najkakovostnejših športnih lig so zaradi pandemije novega koronavirusa že več kot mesec dni zaprta. Ko se bodo ključavnice znova odklenile, gledalcev na štadionih in dvoranah sprva ne bo, v ligi NBA in ligi NHL bi jih lahko pogrešali vse do prihodnjega leta.
 

Mark Cuban, Luka Dončić
Sportal Kdaj se bo vrnila liga NBA? Dončićev šef je optimističen, ampak ...

"Zadnja stvar, ki si jo želim narediti, je, da bi na kupu zbral 10 tisoč, 20 tisoč, celo 50 tisoč ljudi. To bi bilo popolno nasprotje tega, kar zagovarjamo, socialne distance," je v pogovoru za CNN dejal župan New Yorka Bill de Blasio in dal vedeti, da bodo športni dogodki in koncerti ena od zadnjih stvari, ki jih bodo sprostili. 

De Blasio je ob tem ponovil, da ne bodo upoštevali želja predsednika Donalda Trumpa, s katerim sta na nasprotnih bregovih. Trump, ki si želi, da bi se športne zvezde čim prej vrnile na delo, se namreč zavzema za vnovični zagon gospodarstva po prvem maju, župan pa pravi, da bo o prvem, lahkotnejšem rahljanju ukrepov začel razmišljati, ko bo v mestu viden napredek.

Sportal Vse več namigov, da je Dončić že v Sloveniji
V ZDA se je po zadnjih podatkih s koronavirusom okužilo dobrih 650 tisoč ljudi, umrlo jih je 33.387. Največ okuženih (skoraj 219 tisoč) je v New Yorku, kjer je umrlo 16.250 oseb.

Župana največjih mest Bill de Blasio in Eric Garcetti ne vidita možnosti, da bi v kratkem na enem dogodku lahko prisostvovalo več tisoč ljudi. | Foto: Reuters Župana največjih mest Bill de Blasio in Eric Garcetti ne vidita možnosti, da bi v kratkem na enem dogodku lahko prisostvovalo več tisoč ljudi. Foto: Reuters

Da množičnih dogodkov, predvsem športnih prireditev in koncertov, najverjetneje letos ne bo, je opozoril tudi župan Los Angelesa Eric Garcetti

"Težko si je predstavljati, da bi se v kratkem lahko zbralo več tisoč ljudi, na to moramo biti pripravljeni v tem letu. Mislim, da si še nikoli nismo tako želeli, da bi znanost delala čim hitreje. Dokler ne bo ali cepiva ali množične prekuženosti, bo tako. Strokovnjaki v zdravstvu so jasno povedali, da smo še precej oddaljeni, da bi se lahko vrnili v takšna okolja," razmišlja Garcetti.

Sidney Crosby - Anže Kopitar
Sportal Samoosamitev v NHL podaljšana do konca aprila

V ligi NHL so samoizolacijo podaljšali do konca aprila. | Foto: Reuters V ligi NHL so samoizolacijo podaljšali do konca aprila. Foto: Reuters

V ligi NHL so samoizolacijo igralcev podaljšali do konca aprila, kaj bo s sezonama (še NBA), za zdaj ni jasno. Vodstvi obeh lig sta razmišljali tudi o možnosti, da bi sezono poskušali nadaljevati na enem prizorišču brez gledalcev, a za zdaj še ni dogovorov.

Lahko pa se zgodi, da bodo slovenski zvezdniki Luka Dončić, Goran Dragić in Anže Kopitar navijače na svojih tekmah pogrešali vse do prihodnjega leta. Težko si je sicer predstavljati, kako bi odločitev, da bi tekmovanja mesece potekala brez občinstva, sprejeli lastniki klubov.

Preberite še:

Adam Silver
Sportal Moštva pritiskajo na vodstvo lige NBA, naj zamakne nabor
Novice V Evropi že več kot 90 tisoč mrtvih zaradi koronavirusa
Ne spreglejte