Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 4. 2022,
16.35

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Antalya Martin Hojak Matej Vidmar Anka Pogačnik Andreja Leški judo

Sobota, 2. 4. 2022, 16.35

2 leti

Leškijevi poskrbela za doslej najvišjo slovensko uvrstitev na letošnjem grand slamu v Antalyi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Andreja Leški |  Andreja Leški je s sedmim mestom v kategoriji do 63 kg poskrbela za doslej najvišjo slovensko uvrstitev na letošnjem grand slamu v Antalyi. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Andreja Leški je s sedmim mestom v kategoriji do 63 kg poskrbela za doslej najvišjo slovensko uvrstitev na letošnjem grand slamu v Antalyi.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Judoistka Bežigrada Andreja Leški je s sedmim mestom v kategoriji do 63 kg poskrbela za doslej najvišjo slovensko uvrstitev na letošnjem grand slamu v Antalyi. Ena zmaga je za preboj med najboljših osem manjkala Anki Pogačnik in Mateju Vidmarju.

Svetovna podprvakinja Andreja Leški je začela izjemno in po kratkem postopku z davljenjem odpravila afriško prvakinjo, Maročanko Sarah Harachi. Nadaljevanje pa je potrdilo, da Leškijeva še ni v vrhunski formi. Francozinjo Manon Deketer je po 2:08 minute podaljška sicer še premagala z metom za vazari, v polfinalu pa jo je nato ustavila 20-letna Madžarka Szofi Ozbas. Tudi ta dvoboj je šel v podaljšek, ko je Leškijeva po 2:49 minute dodatne borbe na tatamiju prejela še tretjo kazen.

Prava poslastica je bil repasaž, ko se je Leškijeva pomerila z Avstrijko Magdaleno Krssakovo, srebrno z EP 2020. Tudi ta dvoboj se je končal s porazom tekmovalke Bežigrada po podaljšku, dolgem kar 3:54 minute oz. skupaj 7:54 minute. Tri prejete kazni pa kažejo, da je slovenska reprezentantka še vedno korak oddaljena od lanske tehnične in taktične priprave.

Pogačnikovo ustavila Švedinja, Vidmar navdušil

Anka Pogačnik iz kranjskega Triglava je dvoboj z Brazilko Luano Carvalho, bronasto na zadnjem mladinskem svetovnem prvenstvu, končala z metom, ki ga je v parterju nadaljevala s končnim prijemom. V borbi za četrtfinale pa jo je po 6:48 minute boja ustavila Švedinja Ida Eriksson.

Navduševal je 24-letni Matej Vidmar, ki prav veliko mednarodnih izkušenj na najvišji ravni nima. Dvoboj s srbskim prvakom Urošem Madžarevićem je sicer začel medlo, v nadaljevanju pa prevzel pobudo in nadzoroval potek. Tudi Uzbekistanec Musa Sobirov je v uvodu dvoboja narekoval ritem, kasneje pa je Vidmar vzpostavil ravnotežje in z atraktivnim metom za vazari napredoval v osmino finala.

Pot v popoldanski del je Vidmarju preprečil Ukrajinec Hijevorh Manukjan, ki je enakovreden dvoboj dobil po 15 sekundah podaljška.

Martin Hojak v kategoriji do 73 kilogramov ni dolgo zdržal na tatamiju. Štiriindvajsetletnega Ljubljančana je že po dobre pol minute presenetil dve leti starejši Španec Jose Antonio Aranda.

Preberite še:

David Štarkel
Sportal Štarkel končal po prvem nastopu
Andreja Leški
Sportal Znana sta judoista leta 2021
Ne spreglejte