Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
27. 11. 2013,
22.22

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Špela Ponomarenko Janić Benjamin Savšek

Sreda, 27. 11. 2013, 22.22

7 let, 12 mesecev

Laskavi naslov je letos pripadel Špeli Ponomarenko Janić in Benjaminu Savšku

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kajakaška zveza Slovenija je za letošnjo sezono izbrala športnico in športnika leta Kajakaške zveze Slovenije.

Slovenski kajakaši in kanuisti so na mirnih in tudi na divjih vodah imeli izredno uspešno sezono ter so znova dokazali, da njihovi vrhunski rezultati niso muha enodnevnica, ampak so plod kakovostnega in sistematskega dela. Vrhunskih rezultatov pa nimajo samo v članski konkurenci, ampak tudi v mlajših kategorijah, tako se nam za prihodnost kajaka in kanuja ni treba bati. Že dovolj zgovoren je podatek, da je kar 32 tekmovalcev osvojilo medalje na največjih tekmovanjih.

V poplavi odličnih rezultatov sta si po mnenju Kajakaške zveze Slovenije priznanje zaslužila kajakašica na mirnih vodah, Špela Ponomarenko Janić in kanuist na divjih vodah Benjamin Savšek.

Špela si je laskavi naslov znova prislužila po letu 2009. Največ zaslug za to ima medalja s svetovnega prvenstva v Duisburgu, kjer je bila na 200 metrov tretja, na 500-metrski razdalji pa je bila četrta. Na tekmi svetovnega pokala v Poznanu je bila prav tako tretja, postala pa je tudi sredozemska prvakinja v obeh razdaljah. "Vesela sem tega priznanja, to je potrditev, da delam dobro. Vesela sem, da sem po nekaj letih znova dobila to priznanje. Sicer je bila letošnja sezona vrhunska. Medalja na svetovnem prvenstvu, dobila sem tudi medaljo v skupnem seštevku svetovnega pokala, kar mi do zdaj še ni uspelo. Kaj naj rečem, če bi dobila medaljo na evropskem prvenstvu, bi bilo že kar malo kičasto," je nasmejano razlagala Špela, ki si želi, da bi bile prihodnje sezone še boljše.

V moški konkurenci se je najbolj izkazal Benjamin Savšek, zanj je to prvo priznanje. Kanuist iz Tacna v začetku sezone ni našel prave forme. Na progi je bil vedno hiter, vendar so se mu v finalnih vožnjah vedno znova pripetile manjše napake, ki so ga stale vrhunsko vožnjo. A Beniju, kot ga kličejo v veslaških krogih, je uspelo, da se je zbral za najpomembnejšo tekmo sezone. Na svetovnem prvenstvu v Pragi si je priveslal tretje mesto in dobil svojo prvo medaljo na članskih svetovnih prvenstvih. "To je moje prvo tovrstno priznanje in mi veliko pomeni in po dolgem času je kanuist dobil to priznanje in zame je to res velika čast" je takoj po razglasitvi povedal Savšek, ki pravi, da mu motivacije za prihodnje ne manjka. "Še zmeraj imam pred seboj dve stopnički, ki ju lahko dosežem, tako da imam veliko zagona za naprej."

Najboljša tekmovalka na divjih vodah je za letošnjo sezono postala Eva Terčelj, v mirnih vodah pa si je ta naziv prislužil Jošt Zakrajšek. Mladinca leta Kajakaške zveze Slovenije sta postala Alan Apollonio in Matic Klobučar.

Ne spreglejte