Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 5. 2017,
21.10

Osveženo pred

6 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Rok Klavora Tjaša Kysselef Teja Belak

Sobota, 20. 5. 2017, 21.10

6 let, 11 mesecev

Kysselefova tretja v Osijeku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Tjaša Kysselef | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenska telovadka Tjaša Kysselef je na tekmi svetovnega pokala v Osijeku osvojila tretje mesto na preskoku. Na istem orodju je nastopila tudi Teja Belak, a bila osma. Sašo Bertoncelj je tekmovanje na konju z ročaji končal na petem mestu, Rok Klavora je bil na parterju šesti, Alen Dimic pa na bradlji osmi.

Na preskoku so v slovenskem taboru pričakovali, da se bo bolje odrezala Belakova, ki je na vseh tekmah v sezoni nastopila v finalu. Toda neposrečena doskoka sta ji prinesla oceno 12,950 in zadnje, osmo mesto med finalistkami. S tem tako ni ponovila tretjega mesta s tega tekmovanja izpred treh let. Zato pa je na najnižjo stopničko stopila Kysselefova, ki je dobila oceno 13,933 ter tako zaostala le za Madžarkama Boglarko Devai (14,300) in Zsofio Kovacs (14,034). V Dohi in Bakuju je končala na petem oziroma šestem mestu.

"Teja je odlično skakala. Skoka je imela zelo lepa do doskoka, doskok pa je končala s padcem, zato je bila uvrstitev slabša. Brez tega bi bilo to verjetno dovolj za boj za zmago. Potem pa je nastopila Tjaša in odskakala tako kot vedno. Še otežila je drugi skok, ko je videla, da lahko tekmuje za tretje mesto. Namesto 360 je skočila 540 stopinj in to jo je pripeljalo na tretje mesto. Mislim, da sta obe dali vse do sebe, da sta dobro nastopili, škoda pa za Tejina skoka. Ampak v tem trenutku smo kot reprezentanca dosegli cilj in osvojili eno uvrstitev na stopničke," je nastopa deklet pokomentiral vodja ženske reprezentance v Osijeku Mitija Samardžija.

Rok Klavora prvič v finalu

Na parterju se je Rok Klavora prvič v sezoni meril v finalu in na koncu pristal na šestem mestu z oceno 13,967. Zmagal je Rus Kiril Prokopjev (14,767) pred Izralecem Artemom Dolgopyatom (14,700) in Madžarom Krisztianom Boncserjem (14,133).

Slovenci so veliko pričakovali tudi od Bertonclja na konju z ročaji, a se mu drugi finalni nastop sezone ni posrečil, saj je že v uvodu vaje naredil napako in moral z orodja. Nadaljevanje je bilo dobro, a vse skupaj ni zneslo za kaj več od ocene 13,167 in petega mesta. Zmagal je Irec Rhys McClenaghan (14,267) pred Hrvatoma Robertom Seligmanom (13,567) in Matijo Baronom (13,533).

Kot zadnji od Slovencev je na orodje stopil Alen Dimic, ki je prvič letos nastopil v finalu na bradlji. Toda nastop se mu ni izšel, zato je dobil le 11,800 točke. Zmagal je Kolumbijec Jossimar Orlando Calvo Moreno (14,767) pred Rusom Sergejem Elcovom (14,700) in Venezuelcem Josejem Luisom Fuentesom Bustamantejem (14,167).

Ne spreglejte