Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 6. 2022,
19.00

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

kanu Vid Kuder Marušič

Nedelja, 19. 6. 2022, 19.00

1 leto, 10 mesecev

svetovni pokal v slalomu

Kuder Marušič v Krakovu do drugega mesta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Vid Kuder Marušič | Foto Nina Jelenc

Foto: Nina Jelenc

Slovenski kajakaši in kanuisti so danes na tekmi svetovnega pokala v slalomu v Krakovu osvojili še eno drugo mesto. Potem ko je bil drugi Benjamin Savšek med kanuisti, je v popoldanskem delu tekmovanja na tem mestu tekmo končal tudi slovenski udeleženec ekstremnega slaloma med kajakaši Vid Kuder Marušič.

 

Zanj je to največji uspeh v karieri, saj se doslej v ekstremnem slalomu še ni uvrstil na zmagovalne stopničke.
Benjamin Savšek
Sportal Benjamin Savšek po dotiku za las brez zmage

Od osmine finala dalje je odlično startal in vselej prešel v vodstvo, kar mu je olajšalo pot v nadaljevanju, ko so ga tekmeci morali loviti. Uspešno je odveslal tudi protitočna vrata, kjer najpogosteje prihaja do prerivanj in menjave vrstnega reda tekmovalcev. V četrtfinalu se je kajakaš tacenskega kluba je uspešno izvlekel in prišel do polfinala, kjer je nato zmagal. V finalu so poleg Kudra Marušiča veslali trije Britanci. Do zlate medalje je po ogorčenem boju prišel Christopher Bowers, drugi je bil Slovenec, tretji pa aktualni svetovni prvak v tej disciplini Joseph Clarke.

Vid Kuder Marušič | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar "Na tej progi smo dobro naštudirali start, kar mi je potem tudi uspelo izvesti v vsaki izmed skupin. Vse je precej lažje, če si na začetku proge na eni izmed prvih dveh pozicij. V osmini finala, četrt- in polfinalu sem naredil kar lepo razliko do tistih, ki so me lovili. To je moja prva uvrstitev med najboljše tri v ekstremnem slalomu na kateri izmed mednarodnih tekem, doslej mi je to uspelo le na državnem prvenstvu," je o razpletu povedal slovenski tekmovalec.

V ženski preizkušnji ekstremnega slaloma je nastopila Ajda Novak, a se je njena pot tokrat končala v osmini finala. V cilj je prišla kot tretja, za Avstralko Jessico Fox in Ukrajinko Viktorijo Us, napredovali pa sta najhitrejši tekmovalki. V končni razvrstitvi tekme je bila 23., zmagala je Nizozemka Martina Wegman, druga je bila Avstralka Noemie Fox, tretja pa Usova.

Luka Božič
Sportal Izjemen uspeh Božiča na Vltavi: Popoln dan
Vid Kuder Marušič
Sportal Po sanjskem vikendu Slovencev v Pragi na Poljsko z eno spremembo
Ne spreglejte