Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 5. 2024,
11.51

Osveženo pred

3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

plavanje Neža Klančar Katja Fain Janja Šegel

Četrtek, 30. 5. 2024, 11.51

3 tedne

Konec tedna zadnja kvalifikacijska tekma za nastop na junijskem evropskem prvenstvu

Kranj bo bržkone dal olimpijski odgovor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Janja Šegel | Plavalce konec tedna v Kranju čaka zadnja kvalifikacijska tekma za nastop na evropskem prvenstvu junija v Beogradu. | Foto Reuters

Plavalce konec tedna v Kranju čaka zadnja kvalifikacijska tekma za nastop na evropskem prvenstvu junija v Beogradu.

Foto: Reuters

Plavalce konec tedna v Kranju čaka zadnja kvalifikacijska tekma za nastop na evropskem prvenstvu junija v Beogradu. Reprezentanca je okvirno določena, največje vprašanje pa je, kdo bo v nedeljo popolnil žensko štafeto 4 x 100 metrov prosto, ki bo v taki sestavi najbrž nastopila tudi na olimpijskih igrah v Parizu.

Neža Klančar
Sportal Klančarjevi bron v Barceloni

Z dosežki v sezoni so standardne članice štafete Janja Šegel, Neža Klančar in Katja Fain. Na februarskem svetovnem prvenstvu v Dohi je ekipi do olimpijske norme pomagala mlada koroška plavalka Hana Sekuti, ki je vsaj pred odločilno tekmo v najboljšem položaju. Že lani ji je bila zelo blizu tudi Tia Primc iz Ilirije.

A v Kranju bosta za mesto med četverico zanesljivo tekmovali tudi Mariborčanka Nika Fain in izkušena Radovljiška olimpijka Tjaša Pintar, ki po številnih obveznostih na univerzi Tennessee zaradi slabše forme ni nastopila na svetovnem prvenstvu v Dohi, Pariz pa je vendarle mamljiv izziv za ponovno trdo delo. Med omenjenimi ima daleč najboljši osebni rekord.

Kranjski Triglav bosta na domačem mitingu zastopala reprezentanta Tina Čelik in Sašo Boškan, ki je v moški konkurenci najvišje med kandidati za eno prosto mesto na olimpijskih igrah. V Kranju se bo predstavil tudi Anže Ferš Eržen, med potniki za Beograd pa manjkata Primož Pavletič Šenica in dolgoletni Triglavan Peter John Stevens. Našteti bodo v Beogradu lovili olimpijske igre.

Kranjski Triglav bosta na domačem mitingu zastopala reprezentanta Tina Čelik in Sašo Boškan, ki je v moški konkurenci najvišje med kandidati za eno prosto mesto na olimpijskih igrah. | Foto: www.alesfevzer.com Kranjski Triglav bosta na domačem mitingu zastopala reprezentanta Tina Čelik in Sašo Boškan, ki je v moški konkurenci najvišje med kandidati za eno prosto mesto na olimpijskih igrah. Foto: www.alesfevzer.com

Ob Tini Čelik bosta v Kranju med potnicami za EP nastopili še Katja Fain in Janja Šegel, ki je imela v tem tednu nekaj zdravstvenih težav. Manjkata Tara Vovk in Neža Klančar, ki prav te dni nastopa na močni seriji mednarodnih mitingov Mare Nostrum.

Vrata v reprezentanco pa so odprta še nekaterim plavalcem, saj selektor Gorazd Podržavnik resno razmišlja o moški štafeti 4 x 200 metrov prosto, tudi o nastopu moško-ženske štafete na 4 x 200 metrov prosto, a bodo morali akterji to konec tedna v Kranju potrditi.

Glede na seznam prijav se vsaj v močnejših slovenskih disciplinah obeta zelo močna konkurenca. Prva zvezdnica mitinga pa bo najbrž češka olimpijka in nosilka kolajn z evropskih prvenstev Čehinja Barbora Seemanova, ki je v Kranj pripotovala na 14-dnevne priprave.

Neža Klančar
Sportal Neža Klančar kljub poškodbi do stopničk na mitingu Mare Nostrum
Chelsea Hodges
Sportal Chelsea Hodges pri 22 končuje kariero
Ne spreglejte