Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 7. 2015,
15.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Luka Božič Sašo Taljat

Nedelja, 5. 7. 2015, 15.10

8 let

Kragljeva tik pod stopničkami, stotinka se je poigrala z Božičem in Taljatom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kajakašica Urška Kragelj je na tekmi svetovnega pokala kajakašev in kanuistov v Liptovskem Mikulašu v finalu zasedla četrto mesto, za zmagovalko, domačinko Jano Dukatovo, pa je zaostala 2,97 sekunde.

Kragljeva je bila v polfinalu deveta in je za najhitrejšo, Francozinjo Estelle Mangin, zaostala 2,10 sekunde. V finalu je bila Kragljeva še boljša, z dvema kazenskima sekundama pribitka pa se je uvrstila takoj za najboljšo trojico. Zmagovalne stopničke so ji ušle za tri desetinke. Dukatova ni imela kazenske točke, prav tako kot tudi Španka Maialen Chourraut (+2,10). Tretja je bila tudi Španka Marta Martinez (+2,67), ki je imela dve sekundi pribitka.

"Danes sem poskušala iti na vso moč in sem napadala. Poskusila sem tudi, da ne bi udarila vratc. Na koncu so sodniki odločili, da sem ena vseeno zadela. Sama nisem videla ali čutila dotika, ko sem prišla v cilj, sem bila zato presenečena. Upala sem, da gre za sodniško napako, toda potem sem videla, da je prišlo do dotika, da sem rahlo udarila kol pri izhodu. Ni kaj, tako je bilo. Izid je dober, škoda, bila sem v igri za tretje mesto ali tudi še za kaj več. Malo je zmanjkalo sreče, čeprav vem, da bi lahko nastopila še nekaj bolje," je pojasnila Kragljeva.

Na ekipni tekmi kajakašic je zmagala Slovaška pred Češko (+3,67) in Avstralijo (+4,80), Slovenke Urša Kragelj, Ajda Novak in Eva Terčelj pa so bile brez kazenskega pribitka šeste (+7,02).

Božič in Taljat stotinko prepočasna za finale

Med kanuisti sta slavila slovaška dvojčka Peter in Pavol Hochschorner. Trikratna olimpijska zmagovalca sta se v finale prebila šele po pritožbi, ko so jima sodniki črtali dve kazenski sekundi pribitka.

To je tudi preprečilo, da bi lahko Luka Božič in Sašo Taljat, ki sta končala na 11. mestu, nastopila v finalu, ki sta ga zgrešila za stotinko. Med kanuisti ekipno, kjer ni bilo slovenskega zastopstva, je zmaga odšla na Češko.

Ne spreglejte