Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
12. 10. 2015,
11.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

statistika Klemen Čebulj Tine Urnaut Mitja Gasparini odbojka

Ponedeljek, 12. 10. 2015, 11.00

8 let

Ko si boljši kot srbski ostrostrelec, veš, da si vrhunski

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Za nami je skupinski del 29. odbojkarskega evropskega prvenstva za moške. Kaj po treh tekmah pravi statistika? Slovenci rezultatsko niso bili ravno uspešni, posamezniki pa so v samem vrhu.

Slovenci so v skupini C naprej premagali Belorusijo, nato pa izgubili s Poljaki in Belgijci ter zasedli tretje mesto v skupini, ki jih je odpeljalo v tako imenovano razigravnje. Tam se bodo v torek ob 16.30 za vstop med osem najboljših pomerili z Nizozemci.

Slovenci imajo z 21 tekem na evropskih prvenstvih štiri zmage in kar 17 porazov, kar pomeni, da kot ekipa do zdaj niso navdušili, so pa toliko bolj v ospredju posamezniki.

V prvi vrsti je tukaj mladi Klemen Čebulj, ki je v treh tekmah dosegel kar 58 točk, le eno manj kot Nizozemec Dick Kooy ter eno več kot srbski ostrostrelec in kralj po točkah praktično na vseh velikih tekmovanjih in v ligah Aleksandar Atanasijević.

Čebulj pa ni dober le v napadu. Odličen je bil tudi pri bloku, dosegel jih je kar devet, in v prvini, v kateri tega nismo pričakovali, na sprejemu. Vsi so si zapomnili samo tistih nekaj žog, ki so se odličnemu Korošcu pri sprejemu odbile na tribuno, statistika pa govori, da je bil tudi v tem elementu eden najboljših. Tarča praktično vseh serverjev (sprejel je kar sto žog) ima na tem prvenstvu 58-odstotni sprejem, kar ga uvršča na kar tretje mesto. Boljša od njega sta le Finec Lauri Kerminen ter trenutni kralj sprejema in Čebuljev reprezentančni kolega Tine Urnaut (68,85 odstotka). Če iščemo element, v katerem so bili slovenski odbojkarji najšibkejši, je to element, ki bi moral biti slovensko najmočnejše orožje. Mitja Gasparini je sicer dosegel pet asov, a to je bistveno manj, kot smo pričakovali. Tukaj imajo rezerve Čebulj in Urnaut, tudi Pajenk in še kdo. Če se bodo Slovenci hoteli uvrstiti v četrtfinale prek Nizozemcev, bodo morali poiskati začetni udarec, ki jih je krasil v evropski ligi.

Ne spreglejte