Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
13. 9. 2013,
16.13

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Mitja Gasparini evropsko prvenstvo v odbojki Luka Slabe

Petek, 13. 9. 2013, 16.13

2 leti, 9 mesecev

Ko se sproži Gasparinijeva desnica, v dvorani zagrmi

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Že zdaj je jasno, da bo Mitja Gasparini, korektor slovenske reprezentance, eden glavnih orožij na prihajajočem EP selektorja Luke Slabeta. To je vedno nasmejani Primorec dokazal tudi proti Belgiji.

Proti tej je v četrtkovi tekmi na Ravnah na Koroškem, predzadnji pripravljanji tekmi slovenske reprezentance, dosegel lepih 22 točk in bil s tem dosežkom najučinkovitejši v svoji ekipi. Če v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo "Mičo" še ni bil tisti pravi, pa zdaj iz tekme v tekmo deluje bolj poletno, a sam ostaja na realnih tleh in svoje predstave proti Belgiji ni hotel preveč opevati. "Zdaj se ne počutim popolnoma nič drugače kot takrat. Enkrat gre boljše, drugič slabše. Kar pa zadeva današnjo predstavo, servis, napad, blok, pa naj tako ostane in bom presrečen." Če se noče pohvaliti sam, pa naj mi dodamo, da je Mitja najhitrejši server v slovenski ekipi. Po podatkih s slovenskega tabora naj bi Gasparini po pravilu serviral s hitrostjo okoli 115 kilometrov na uro, a ni jih malo (soigralci), ki dvomijo v verodostojnost radarja, s katerim upravlja Slabe. Sama številka niti ni pomembna, je pa pomembnejše to, da je Mitja naravnal svojo desnico, žoge letijo z izjemno hitrostjo, za povrhu pa še nemalokrat zadenejo želen cilj. Če bo Primorcu stekel servis tudi na EP, bo Sloveniji mnogo lažje igrati, povečale pa bi se možnosti, da pade tudi kakšna velesila.

Razveseljiv podatek pa je tudi, da Slovenija nima na servisu le Gasparinija, tu so še Tine Urnaut in Alen Šket, tudi Klemen Čebulj zna odlično servirati, s "flaotom" (servis, pri katerem se žoga ne vrti in nenadzorovano pluje po zraku) pa nasprotnike v obup spravljata Dejan Vinčić in Matevž Kamnik.

EP je drugo zgodba kot pripravljalne tekme

Nocoj slovensko izbrano vrsto čaka tudi še drugo srečanje z Belgijo. Kot pravi Izolan, se bo treba danes boriti še bolj, če si želijo nove zmage. Po tem obračunu, ki bo potekal brez prisotnosti navijačev, pa se bodo misli vseh počasi že preselile na Dansko, kjer se bo 20. septembra začelo evropsko prvenstvo. Slovence že prvi dan čaka težek obračun s Srbijo, ki bo branila naslov izpred dveh let. "Resnično nam žreb težjega nasprotnika ne bi mogel nameniti. To je lahko dobro, lahko slabo, a Srbe poznamo, z njimi imamo še neporavnane račune. Nikakor niso noben bavbav. V teh pripravah smo si dokazali, da lahko igramo z vsemi, zato ne vidim razloga, zakaj bi se morali bati Srbije. Res je, da je samo EP druga zgodba kot prijateljske tekme, a menim, da je počasi že čas, da na velikem tekmovanju pade tudi kakšna svetovna ekipa. Ne smemo pozabiti, da imamo v skupinskem delu tri tekme, tekma proti Srbiji, ki je veliki favorit v skupini, se mi zdi še najmanj pomembna," še dodaja za Andrejem Flajsom drugi najstarejši član slovenske reprezentance.

Ne spreglejte