Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 10. 2015,
9.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

curling evropsko prvenstvo

Petek, 16. 10. 2015, 9.11

8 let

"Kljub porazoma smo ostali zbrani"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenskima reprezentancama se tretji dan prvenstva ni izšel po načrtih, saj sta izgubili, a tokrat na tekmah proti favoriziranima ekipama.

Mnogo bolje sta se odrezali na četrti dan tekmovanja, ko sta z zmagami ohranili dobra izhodišča za zaključne boje, ki bodo določili potnike v skupino B.

Slovaki in Francozi so bili premočni

V moški kategoriji so se fantje najprej pomerili s Slovaško, povratnico iz skupine B, ter Francijo, ki je še pred dvema letoma nastopala v skupini A. V obeh tekmah so naši dobro držali korak s favoriti, vendar so na koncu prevladale izkušnje in drobne napake so se spremenile v prednost nasprotnikov, ki je naši niso več mogli uloviti. Včeraj zgodaj zjutraj so fantje pokazali pravi obraz in na tekmi proti Islandiji niso pustili nobenih dvomov o zmagovalcu. Večerni dvoboj z Irci so naši začeli izjemno odločno ter že takoj povedli. Nadzor nad igro so imeli ves čas slovenski igralci in brez večjih težav suvereno slavili. Rezultati – Slovenija : Slovaška 3:5, Slovenija : Francija 3:7, Slovenija : Islandija 8:1 in Slovenija : Irska 8:1.

Kapetan Tomas Tišler je dejal: "Slovaki in Francozi so bili pričakovano težji nasprotnik, saj se obe ekipi uvrščata na prvi mesti lestvice. Kljub porazoma smo ostali zbrani za naslednji tekmi in obe odigrali zelo dobro. Po dveh novih zmagah so občutki seveda dobri, zavedamo pa se, da je pred nami še kar nekaj tekem in da najpomembnejše šele prihajajo."

Proti Hrvaticam so ujele ritem

Dekleta so se pomerile s favoritinjami za napredovanje Francijo in Belorusijo. Na obeh tekmah so bile nasprotnice boljše in zmagovalec je bil dokaj hitro znan. Včerajšnji obračun s Hrvaško je bil mnogo pomembnejši, saj je neposredno odločal o tem, kateri ekipi bo uspelo obdržati stik z najboljšimi. Po izenačenem dvoboju, kjer si nobena od ekip ni nabrala prednosti, je Slovenija v šestem obratu osvojila dve točki na nasprotnikov zadnji met in obdržala prednost do konca. Rezultati – Slovenija : Belorusija 3:7, Slovenija : Francija 1:6 in Slovenija : Hrvaška 5:4.

Kapetanka Nina Kremžar je dejala: "Včeraj so bile po pričakovanjih nasprotnice boljše, v naši igri pa se je močno poznala nevajenost na izredno oster led, ki omogoča kamnu velik zavoj. Danes proti Hrvaški smo ponovno ujele ritem. S tekmo smo zelo zadovoljne, igrale smo suvereno. Tekmo smo dobro nadzorovale in čakale na trenutek, ko bi se rezultat prevesil v naš prid. Najprej bi se to moralo zgoditi že v petem obratu, ko smo metale počasno izbijanje za štiri, vendar nam je bila linija še nepoznana in je zmanjkal samo centimeter za več točk. Nato pa smo s krajo prevzele igro in jo brez nihanj peljale do konca. V zadnjem obratu je bilo nekaj zgrešenih kamnov, a je do zadnjega kamna vse ostalo pod nadzorom."

Ne spreglejte