Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 7. 2016,
20.35

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Tjaša Pintar Anja Klinar

Nedelja, 17. 7. 2016, 20.35

6 let, 6 mesecev

Klinarjeva tudi drugi dan prvo ime domačega mitinga

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Anja Klinar | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Anja Klinar je tudi drugi dan mednarodnega plavalnega mitinga v Radovljici potrdila visoke ambicije na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru. Sobotnima zmagama na 400 m mešano in 200 m prosto je v nedeljo dodala zmagi na 200 m mešano in 400 m prosto.

Posebej zadovoljna je bila Jeseničanka z dosežkom 2:15,76 na 200 m mešano. "Za mano je naporen vikend in dobra trening tekma. Danes sem res vesela dosežka na 200 mešano, na 400 m prosto je bilo nekaj slabše, a težko se je bilo zbrati še za zadnji trening tukaj."

V Riu želja finale

Zdaj jo čaka le še dober teden dni domačega treninga, nato dolga pot v Brazilijo. "Tam bom fokusirana na svoj izid in ne želim se obremenjevati z napovedmi," za Brazilijo ciljev ne opredeljuje pravi Gorenjka, a priznava, da je želja finale: "Seveda je, posebej po izidih letos v Franciji, a ne le to, samozavestna sem tudi zaradi treningov, kjer delamo izredno dobro."

Večjo težavo bo imela tekmovalka z izborom disciplin, saj ima olimpijsko normo izpolnjeno na 200 m delfin, 400 m mešano, 400 in 800 m prosto, pa tudi za štafeto 4 x 200 m prosto. "Malo imam težak razpored. S trenerjem se še nisva odločila kaj in kako. Na 400 m mešano, vem, da je dosegljiv nov osebni rekord, če se temu približam na 200 m delfin, lahko v tej disciplini ponovim polfinale iz Londona. Sicer pa mi gre najbolje v kravlu, kjer veliko pričakujem od 400 m prosto, tekma na 800 m prosto pa je povsem na koncu programa, ko bom že utrujena. Bomo videli. Če bo forma res dobra, potem tudi ta nastop ne bo težaven, a to bomo videli v Riu."

Zelo vesel je bil izida 1:59,70 na 200 m delfin tudi Robert Žbogar. "Velikokrat v življenju pod dvema minutama nisem plaval, v polnem treningu kot danes tukaj sploh ne," pravi tekmovalec, ki za Rio dodaja: "Sodim v tisti razred, ki morajo že zjutraj pokazati vse. Cilj je osebni rekord, kam pa me bo pripeljal, ne vem, saj je zgoščenost izidov letos izredna." Na 50 m delfin je Žbogarja ugnal Hrvat Mario Todorović.

"Vsakič si želim biti še nekaj hitrejša in prav hitrost je tista, s čimer sem trenutno zadovoljna," pravi Tjaša Pintar. | Foto: Vid Ponikvar "Vsakič si želim biti še nekaj hitrejša in prav hitrost je tista, s čimer sem trenutno zadovoljna," pravi Tjaša Pintar. Foto: Vid Ponikvar

Tjaša Pintar je v nedeljo slavila na 100 m prosto in na 200 m mešano morala priznati premoč Klinarjevi. Posebej tesno je bilo na 100 m prosto, kjer je imela pred Italijanko Giolemario Origlio na koncu vsega dve stotinki porednosti. "Ta tekma je bila tudi najlepša tukaj, saj sem tekmico ob sebi videla, se borila in na koncu zmagala, kar je na domačem mitingu vedno lepo. Sicer pa mi gre dobro, vsakič si želim biti še nekaj hitrejša in prav hitrost je tista, s čimer sem trenutno zadovoljna. To sem pokazala na 50 in 100 m prosto in upam, da mi bo to uspelo prenesti tudi v olimpijski nastop."

Še ena olimpijka, Tjaša Vozel, pa je dobila napeto tekmo z mladinsko reprezentantko Taro Vovk na 100 m prosto. "Tara je odlično plavala na mladinskem evropskem prvenstvu, kar mi je tukaj zagotovili fino konkurenco, boj in dober trening. Če sam plavaš, ne gre," je povedala Vozlova, ki ne skriva, da si na OI želi nov slovenski rekord.

V zadnji disciplini na 50 m delfin v ženski konkurenci se je zmage veselila mlada Ava Schollmayer.

Ne spreglejte