Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 1. 2015,
20.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

plavanje Anja Klinar

Četrtek, 22. 1. 2015, 20.37

8 let

Klinarjeva in Vozlova še v zavidljivi formi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Plavalci so v ljubljanskem Tivoliju opravili s prvim dnem državnega prvenstva.

S po dvema zmagama so izstopali Radovljičana Robert Žbogar in Anja Klinar ter plavalka kranjske Zvezde Tjaša Vozel. Z izidi sta izstopali predvsem Klinarjeva in Vozlova, ki sta se povsem približali osebnim rekordom v paradnih disciplinah.

V uvodni disciplini je Tjaša Vozel iz kranjske Zvezde z 1:02,47 najprej izboljšala osebni rekord na 100 m mešano, drugo zmago pa je Trboveljčanka z 1:06,55 dosegla na 100 m prsno, kar je le štiri desetinke sekund slabše od njenega osebnega in državnega rekorda, ki ga je dosegla decembra na svetovnem prvenstvu v Dohi.

"S prvim dnem sem res zadovoljna. Teh izidov nisem pričakovala, posebej ker sem bila po novem letu tudi nekaj bolna. A treniramo na polno in to tukaj je dobra tekma za trening. Če bi se res pripravila, bi danes lahko dosegla tudi državni rekord na 100 prsno," je po tekmi povedala Vozlova.

Nad pričakovanji je začela tudi Radovljičanka Anja Klinar, ki je na 400 m prosto s 4:24,48 za dve desetinki sekunde zgrešila osebni rekord iz Dohe. V nadaljevanju je zelo dober izid dosegla tudi na 200 m delfin z 2:09,89. Blizu osebnemu rekordu je bila tudi v prvi predaji štafete 4 x 100 m prosto, kjer pa so bile Radovljičanke brez obolele Tjaše Pintar brez možnosti za stopničke.

"Malo je škoda, ker sem morala na 400 m prosto plavati sama. Skušala sem hitro začeti na prvih 200 metrih, kar mi je uspelo, na drugi polovici me je malo pobralo, a zelo sem zadovoljna, da sem že na začetku leta plavala enak izid, kot sem ga dosegla na svetovnem prvenstvu. To mi res daje veliko motivacije za naslednjo sezono v 25-metrskem bazenu," je povedala izkušena Gorenjka in dodala, da bo nastopila v kar nekaj disciplinah, kjer pričakuje močnejše dvoboje.

Žbogar: Občutki v vodi niso pravi

V moški konkurenci se je dvakrat na najvišjo stopničko povzpel Radovljičan Robert Žbogar, ki je bil najhitrejši na 100 m mešano in na 200 m delfin. Z 1:57,24 je bil boljši v delfinu. "Izidi so celo malo boljši, kot sem pričakoval glede na konkurenco tukaj. Tudi trenirali nismo povsem na polno, saj sem si okrog novega leta vzel celo krajši odmor. Tudi občutki v vodi zaradi tega niso povsem pravi, a izidi so v redu. Pravo delo se bo začelo v ponedeljek, saj po prvenstvu startamo s pripravami na poletno sezono," je po nastopu dejal Žbogar in dodal, da bolj težke tekme pričakuje na 100 in 200 m prosto, kjer običajno ne nastopa, tokrat pa se je za disciplini odločil zato, da bo konkurenca v vodi močnejša. Izstopal je tudi izid Martina Baua 3:47,55 na 400 m prosto.

Žensko tekmo na 50 m hrbtno je dobila Celjanka Anemari Košak, v štafeti so bile najboljše Ravenčanke. V moški konkurenci je na 100 m prsno zmagal triglavan Nejc Šimenko, na 50 m hrbtno Velenjčan Kristjan Meža in v štafeti plavalci mariborskega Branika.

Ne spreglejte