Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 3. 2013,
20.00

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Anja Klinar Damir Dugonjić Ravne na Koroškem plavanje

Nedelja, 10. 3. 2013, 20.00

5 let, 3 mesece

Klinarjeva in Dugonjć najboljša posameznika na Ravnah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Aktualni evropski prvak na 50 prsno, Damir Dugonjić, in desetouvrščena z OI v Londonu, Anja Klinar, sta bila najboljša posameznika 40. jubilejnega plavalnega mitinga na Ravnah na Koroškem.

Najboljši posamični izid na mitingu je z dosežkom 28,02 (862 točk) dosegel Dugonjić na 50 prsno. Dugonjić, ki se je odločil, da se vsaj začasno iz ZDA vrne v Slovenijo in tukaj pripravi na poletno svetovno prvenstvo v Barceloni, je ob tem dosegel še osebni rekord na 200 prsno, v nedeljo pa je zmagal še na 100 prsno s prepričljivim dosežkom 1:02,18.

"Časi so bili kar v redu. Lani sem boljše pripravljen plaval iste rezultate, zato sem zadovoljen. Več sem pričakoval na 200 prsno, a v tej disciplini ne plavam prav pogosto, vem pa, da sem sposoben plavati boljše. To daljšo razdaljo bom zdaj v pripravljalnem obdobju plaval večkrat, saj mislim, da mi lahko zelo pomaga tudi za 100-metrsko tekmo," pravi Dugonjić, ki meni, da bi na ta način rad pridobil na vzdržljivosti za končnice 100-metrskih tekem. "Rad bi nekaj spremenil."

Klinarjeva, ki se je tako kot Dugonjić z delom slovenske reprezentance v petek zvečer vrnila s tritedenskih višinskih priprav v Španiji, je v soboto nastopila dvakrat in na 200 prosto in 200 mešano dosegla tudi nova rekorda mitinga. V nedeljo je nadaljevala v enakem slogu in najprej s 4:13,57 poskrbela za nov rekord mitinga na 400 prosto, po vsega 15 minutah pa je z 2:11,19 pa še na 200 delfin.

"Na 200 prosto sem bila zelo zadovoljna, čeprav sem pričakovala v finalu še kakšne pol sekunde boljši izidi, glede na to, kako lahko je šlo zjutraj. A je v redu. Tudi na 200 mešano je šlo zelo dobro, saj sem bila tako hitra, kot denimo pred olimpijskimi igrami in za to obdobje so ti dosežki zelo v redu. Tudi v nedeljo sem dokazala, da mi gre delfin v tem trenutku zelo dobro," je nastope na Koroškem ocenila Klinarjeva.

Med ostalimi reprezentanti je Tjaša Vozel iz kranjske Zvezde zmagala na 50 in 100 prsno, na 200 prsno pa je morala priznati premoč reprezentantki Triglava Neži Marčun, ki je zmagala še na 400 mešano. Najmlajša slovenska olimpijka iz Londona Nastja Govejšek pa je z rekordom mitinga zmagala na 100 delfin in 100 prosto, dosegla pa je tudi zmago na 50 prosto.

V zelo solidni formi se je predstavila tudi triglavanka Anja Čarman, ki je na 50 hrbtno dosegla rekord mitinga iz 29,86 le za štiri desetinke zaostala za osebnim rekordom, ob koncu dneva je po pričakovanjih zmagala še na 200 hrbtno.

V moški konkurenci je Radovljičan Robi Žbogar že v soboto zmagal na 100 delfin in 200 mešano, v nedeljo pa še na 50 in 200 delfin.

Nase pa še naprej opozarja tudi mladi plavalec ljubljanske Ilirije Anže Tavčar, ki je nase opozoril z dosežki na zadnjem državnem prvenstvu v 25-metrskem bazenu, na Ravnah pa je zelo solidno nastopil tudi na 50, 100 in 200 prosto, kjer je osvajal prva mesta. Podobno velja za Velenjčana Žigo Cerkovnika in Mariborčana Martina Baua, ki sta bila s Tavčarjem še lani skupaj v mladinski reprezentanci.

Ne spreglejte