Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
10. 4. 2016,
19.33

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Anthony Joshua Charles Martin Vladimir Kličko Tyson Fury boks

Nedelja, 10. 4. 2016, 19.33

6 let, 6 mesecev

Kličko poslal sporočilo novopečenemu prvaku (video)

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Zmaga britanskega boksarja Anthonyja Joshue nad Američanom Charlesom Martinom še vedno odmeva po vsem svetu. Skoraj vsak je o tem podal svoje mnenje, izjema ni niti sinonim za težko kategorijo Vladmir Kličko.

Komaj 26-letni Britanec je v manj kot štirih letih, ko je v Londonu 2012 osvojil zlato olimpijsko odličje, prišel do naslova svetovnega prvaka v težki kategoriji po verziji IBF. Joshua je v svojem 16. nastopu med profesionalci v domači londonski O2 Areni deklasiral tudi Američana Charlesa Martina in ga še s 16. nokavtom premagal že v 92. sekundi druge runde dvoboja in postal šesti Britanec s svetovnim naslovom v težki kategoriji.

 

Martin: Nisem videl njegove desnice


V Watfordu rojeni boksar je po dvoboju je po tekmi dejal, da se zaveda, da še zdaleč ni na vrhuncu moči in da ima še ogromno prostora za napredek, a je bil že zdaj veliko premočen za Martina, ki mu je športno čestital. "Nisem videl njegove desnice. To me je na koncu drago stalo. Dober borec je, z odlično in hitro desnico," je poraz športno priznal in čestital Joshuii 29-letni Američan, za katerega je bil to sploh prvi poraz v karieri.

Charlesu Martinu se je stemnilo pred očmi že v drugi rundi. | Foto: Charlesu Martinu se je stemnilo pred očmi že v drugi rundi.

 

Fury: Očitno bom moral sam zaklati jagnje

Dvoboj mladega razbijača, ki je ne samo nadaljeval svoj izjemen niz zmag, nadaljeval je tudi serijo nokvatov (16-16-16), sta budno spremljala  tudi Tyson Fury, svetovni prvak po verziji WBO in WBA, in Vladimir Kličko.

 "AJ je očitno dobil pas, a še vedno deluje zelo počasen in okoren. Še vedno je videti kot bodybuilder. Očitno bom moral sam zaklati jagnje," je v svojem slogu zmago rojaka pokomentiral Fury, Kličko pa mu je iz srca čestital. "Čestitke, bratec. Od zdaj naprej te lahko tudi uradno kličem prvak. Dobrodošel v svet izzivov, uživaj v vožnji."

 

Kako je Joshua premagal Martina?

 

Kdo bo naslednji tekmec izjemnega Britanca?

Kdo bo naslednji nasprotnik nepremagljivega prvaka, se še ne ve, zagotovo to ne bosta Fury ali Kličko, ki se bosta še enkrat pomerila 9. julija v Manchestru. Zastopnik Joshue Eddie Hearn si želi, da bi Londončan hitro spet stopil v ring in pred velikim dvobojem s Furyjem ali Kličkom vsaj dvakrat branil naslov svetovnega prvaka. Kaj lahko bi se zgodilo, da bi bil že julija njegov nekdanji svetovni prvak David Haye, ki se bo 21. maja v O2 udaril z neporaženim Švicarjem albanskih korenin Arnoldom Gjergjajem

Ne spreglejte