Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
11. 4. 2017,
21.27

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

1

Natisni članek

boks Anthony Joshua Vladimir Kličko

Torek, 11. 4. 2017, 21.27

6 let, 6 mesecev

Kličko napovedal vrnitev na prestol: Številni pri vzponu na Mount Everest tudi umrejo

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

1

Vladimir Kličko | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Vse bližje smo boksarskemu obračunu v težki kategoriji med svetovnim prvakom po različici IBF Anthonyjem Joshuo in nekdanjim vladarjem v težki kategoriji Vladimirjem Kličkom.

Ukrajinski orjak se želi po novembru 2015, ko je nepričakovano po enotni sodniški odločitvi izgubil proti Tysonu Furyju, vrniti na prestol težke kategorije, a naloga bo vse prej lahka, saj ga bo 29. aprila na kultnem nogometnem štadionu Wembley v Londonu (pričakuje se 90 tisoč gledalcev) pričakal še vedno neporaženi Britanec Anthony Joshua.

''Za poraz proti Furyju sem kriv sam. Za vse štiri poraze v svoji karieri sem kriv sam,'' je v pogovoru za britanski Independent dejal že 41-letni ukrajinski veteran, ki je zmagal na 64 dvobojih v svoji karieri.

''Nisem storil dovolj. Tiste noči sem bil preveč previden. Ni bila kriva ne moja ekipa ne Tyson Fury, ampak jaz,'' se spominja tiste novembrske noči v Düsseldorfu, ko se je po več kot desetletju nepričakovano končala njegova vladavina v težki kategoriji.

Kako je Fury končal vladavino Klička:

Napake ne bo več ponovil

Tyson Fury je novembra 2015 po točkah premagal Vladimirja Klička in mu prizadejal četrti poraz v njegovi karieri. | Foto: Getty Images Tyson Fury je novembra 2015 po točkah premagal Vladimirja Klička in mu prizadejal četrti poraz v njegovi karieri. Foto: Getty Images Kličko si je takoj po porazu želel maščevanja, a ga je Fury dvakrat pustil na cedilu. Prvič zaradi poškodbe gležnja, drugič pa je dvoboj odpovedala Britančeva ekipa zaradi boksarjeve duševne nestabilnosti. Povratni dvoboj je tako padel v vodo, zdaj je čas za Joshuo.

''Dolgo sem bil prvak, zato je čas, se vrnem na prestol. Zgodilo se je že, da so me premagali, a sem se vedno vrnil. Sovražim, ko izgubim. Čas je za nov, svež veter v moji karieri.

Veste, boks je kot plezanje na Mount Everest. Samo nekajkrat na leto se je mogoče povzpeti nanj, nekateri celo umrejo pri tem podvigu, a Everest je še vedno tam. Tokrat ne bom izgubljal časa, to je najpomembnejši dvoboj v moji karieri,'' odločnosti ne manjka Kličku. Ta še sporoča, da ne bo ponovil napake kot proti Furyju.

Britanec ima posebno željo, Kličko se mu smeji

Anthony Joshua želi postati največji zaslužkar med boksarji. | Foto: Reuters Anthony Joshua želi postati največji zaslužkar med boksarji. Foto: Reuters Medtem ko Kličko že strelja puščice proti prvaku, pa Joshua mirno trenira in živi v svojem svetu. V pogovoru ta GQ je celo dejal, da želi postati največji zaslužkar med boksarji vseh časov.

''Ko sem začel profesionalno boksarsko pot, sem želel postati multimilijonar, a zdaj je že vsaka babica, vsak dedek milijonar  zaradi vrednosti svoje hiše. Moj cilj je postati milijarder. Zakaj ne? Če od naslednjega dvoboja dobim 15 milijonov evrov, bom želel pri naslednjem vsaj desetkrat več. In ko je tako, si hitro na milijardi. Težko bo, a ni nemogoče,'' je dejal 27-letni v Watfordu rojeni boksar, ki je na svojih 18 dvobojih vselej zmagal in prav vse je dobil predčasno.

Sanjam kar 14 let mlajšega Britanca se je Kličko le nasmehnil. ''29. aprila se bom očitno tepel s samooklicanim milijarderjem. Prijatelj, s koliko milijarderji si se že pomeril? Jaz se nisem še prav z nobenim.''

Kdo bo zmagovalec boksarske poslastice na Wembleyju?

  • Anthony Joshua
    43,61 %
    99 glasov
  • Vladimir Kličko
    56,39 %
    128 glasov
Oddanih 227 glasov
Ne spreglejte