Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 9. 2024,
20.01

Osveženo pred

2 uri, 14 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,01
golf Pia Babnik Pia Babnik Katja Pogačar

Natisni članek

Nedelja, 1. 9. 2024, 20.01

2 uri, 14 minut

Katja Pogačar na Irskem do desetega mesta, Pia Babnik 24.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,01
Katja Pogačar | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenska golfistka Katja Pogačar je na turnirju za odprto prvenstvo Irske v Fairmontu, ki spada v evropsko turnejo LET, zasedla deseto mesto. Druga slovenska predstavnica Pia Babnik je bila 24. Slavila je Angležinja Annabel Dimmock, ki je po dodatnih luknjah premagala Francozinjo Pauline Roussin-Bouchard.

Zmagovalka in drugouvrščena sta na turnirju z denarnim skladom 400.000 evrov odigrali 19 udarcev pod parom igrišča, po zmagi pa je Dimmock v žep pospravila 60.000 evrov denarne nagrade. Tretja je bila na koncu Finka Ursula Wikström (-18).

Dobro se je odrezala Katja Pogačar. Na svetovni lestvici tretja najboljša Slovenka je štiridnevno tekmovanje končala z 12 udarci pod parom za končno delitev desetega mesta. Zadnje tri dneve je zabeležila izid -4, prvi dan pa je igrala par igrišča (73 udarcev). Po podatkih spletne strani evropske turneje je na tej ravni zabeležila četrto uvrstitev med najboljših deset.

Na dobri poti do rezultata v deseterici je bila tudi Pia Babnik. Dvajsetletna Ljubljančanka, dvakratna udeleženka olimpijskih iger, je bila po treh dneh z -9 med boljšimi golfistkami, zadnji dan pa se ji s 75 udarci ni najbolj posrečil, zaradi česar je zdrsnila na 24. mesto.

Za golfistke bo zdaj na vrsti nekaj premora, med 13. in 15. septembrom pa bo v Gainesvillu blizu Washingtona v ZDA na vrsti tekmovanje za Solheimov pokal, ženska različica Ryderjevega pokala.

Naslednji turnir evropske serije bo v Alicanteju v Španiji med 19. in 22. septembrom. Na tekmovanju z nagradnim skladom milijon evrov je med prijavljenimi tudi Babnik.

Ne spreglejte