Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
26. 10. 2015,
11.32

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

odbojka Tine Urnaut Mitja Gasparini Klemen Čebulj Alen Šket Jan Pokeršnik Dejan Vinčić Jani Kovačič Jan Klobučar Alen Pajenk Sara Hutinski Lana Ščuka Eva Mori Sonja Borovinšek Jan Planinc Anja Zdovc Valentina Založnik Danijel Koncilja Uroš Pavlovič Nejc Pušnik Karmen Kočar

Ponedeljek, 26. 10. 2015, 11.32

4 leta, 1 mesec

Kapetan le odkril vzrok njegovih težav, slovenski zid v Turčiji

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Za nami je nov odbojkarski teden, v katerem slovenskih presežnikov ni bilo. Od vseh sta najbolj izstopala Alen Pajenk in Jan Klobučar, ki se v Nemčiji vse bolje počuti.

Tako kot vedno bomo tudi tokrat začeli v Italiji, kjer je bil od slovenske trojke ponovno aktiven le Alen Šket. Ta je pri porazu proti Modeni dosegel sedem točk, Tine Urnaut in Klemen Čebulj pa sta zaradi poškodb še vedno na stranskih tirih svojih klubov. Čebulj je bil na sobotnem derbiju s Perugio že v vlogi rezervista, a ni zaigral, Tine pa še vedno čaka, da bo pripravljen za igranje. Kot sam pravi, bo to kmalu, saj so le odkrili, kaj ga muči. "Imel sem počeno rebro, tako da bom kmalu pripravljen," nam je zaupal slovenski kapetan.

V Turčiji je s Fenerbahčejem novo zmago dosegel Alen Pajenk. Slovenski bloker je v pravi drami in velikem preobratu, saj so odbojkarji iz Istanbula izgubljali že z 0:2 v nizih, dosegel 11 točk, od tega kar sedem z blokom, in predstavljal pravi zid za nasprotnike. Fenerbahče je ekipo Belediye Plevne z blokom zaustavila kar 25-krat.

Nov odličen teden je tudi za Janom Klobučarjem, ki se je v Nemčiji s svojim klubom United Volleys RheinMain uvrstil v četrtfinale nemškega pokala, konec tedna pa se veselil četrte prvenstvene zmage, ki je pomenila tudi skok na vrh prvenstvene lestvice. Še lani član ACH Volleyja je dosegel 16 točk.

V Franciji zaradi tragičnih dogodkov konec tedna ni bilo tekem, že v četrtek pa je v slovenskem derbiju Jani Kovačič (Cannes) premagal Dejana Vinčića. V Avstriji se nadaljuje vladavina Tirola. Ta je s 3:1 v nizih porazil "slovensko" Posojilnico, ki jo v tej sezoni vodi tudi slovenski strateg Matjaž Hafner.

Ne spreglejte