Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
27. 1. 2015,
22.30

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

odbojka liga prvakov Berlin Andrej Flajs Tomi Šmuc

Torek, 27. 1. 2015, 22.30

3 leta, 10 mesecev

Kapetan ACH Volleyja ni zadovoljen: Kot kaže še vedno slavimo osvojen pokal

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski državni odbojkarski prvaki so s porazom končali nastopanje v Evropi. Kapetan ACH Volleyja Andrej Flajs je bil po porazu zelo kritičen, trener Tomi Šmuc nekoliko manj.

"Na žalost se od lige prvakov in Tivoliju nismo poslovili, kot smo si želeli. Na žalosti nas samo poraz, temveč tudi naša igra. Na igrišču smo pokazali premalo energije, kar je Berlin odlično izkoristil. Žal mi je navijačev, ki so si zaslužili več kot pa tako gladek poraz," je po tekmi razočarano pripovedoval kapetan ACH Volleyja Andrej Flajs in nadaljeval s kritikami na račun igre svoje ekipe. "Danes je bilo vsega premalo. Servis ni bil tak, kot smo si ga želeli, tudi blok ni bil vedno pravilno sestavljen, na sprejemu smo morda kazali dobro igro, a ta element je zatajil ravno takrat, ko ne bi smel. Govorim za drugi niz, ko smo bili pred končnico niza v odličnem položaju, potem pa nerazumljivo padli. Vprašanje je, kaj bi bilo, če bi ta niz dobili, morda ne bi bilo nič drugače, saj je bil Berlin danes boljši v vseh elementih."

ACH Volley v zadnjem obdobju res ne blesti, to je opazil tudi Sevničan: "Mislim, da že zadnje 14 dni ne igramo tako, kot bi morali. Ne vem, ali še vedno slavimo tisti osvojen pokal, ali je vzrok kje drugje, a konec koncev je naloga vodstva, da vse skupaj analizira in poišče težave, ki jih bomo morali skupaj rešiti v najkrajšem mogočem času. Čaka nas še ogromno tekem v modri skupini in končnici državnega prvenstva. Čaka nas tudi sklepni turnir lige MEVZA. To so vsa tekmovanja, kjer hočemo biti konkurenčni in imamo visoke cilje. Vemo pa, da s tako igro ne bomo imeli veliko možnosti."

Obžaluje tekmo v Budvi

Poraz je športno priznal tudi trener oranžnih zmajev Tomi Šmuc. "Najprej bi čestital Berlinu, ki je odigral resnično dobro tekmo, saj pravzaprav niso delali nobenih napak. Kljub požrtvovalni igri mojih izbrancev to ni bilo dovolj niti za osvojen niz," je svoje videnje s sedmo silo deli tudi Šmuc, ki je ob svojem trenerskem debiju v ligi prvakov dosegel eno zmago in pet porazov. Vse skupaj je ocenil kot nekaj v okvirih pričakovanj. "Mislim, da je to realnost, a žal mi je tiste tekme v Budvi, ki bi jo morali dobiti. Ne bom razlagal vzrokov ali iskal izgovorov, a vseeno. To, da je Michal (Kozlowski) prišel v Ljubljano dva dni pred tekmo v Budvi in da je Eric (Mochalski) bil v tistem času tri tedne v Ameriki, kar pomeni, da ekipa ni bila dovolj časa popolna za tako visoko raven tekmovanja. A kljub temu, šest točk ne bi bilo dovolj za pokal CEV, kar smo si pred sezono želeli. Morali bi tako nekje presenetiti tudi Resovio ali Berlin, ki pa sta trenutno za našo zasedbo previsoki oviri."

Ne spreglejte