Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 4. 2015,
20.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

odbojka Nova KBM Branik Calcit Volleyball finale

Petek, 10. 4. 2015, 20.16

8 let

Kamničanke slavile v Mariboru in prešle v vodstvo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Odbojkarice Calcita Volleyballa so dobile tretjo finalno tekmo državnega prvenstva, v Mariboru so s 3:1 (19, -18, 16, 20) premagala Novo KBM Branik in povedle z 2:1 v zmagah.

Odbojkarice Calcita so v tretji finalni tekmi državnega prvenstva prizadejale drugi poraz državnim prvakinjam in v zmagah vodijo 2:1. Od naslova prvakinj loči Gorenjke le še zmaga in prihodnji torek bodo v četrti tekmi v Kamniku imele priložnost za slavje.

Tekmo so bolje začele Kamničanke, ki so po dobrih začetnih udarcih in slabem sprejemu igralk na drugi strani mreže povedle 8:3, nato 11:4. Trener Mariborčank Bruno Najdič je vzel pol minute odmora. V nadaljevanju so gostiteljice zaigrale bolj zanesljivo v obrambi in učinkovito v napadu, prednost Calcita je začela kopneti. Pri vodstvu 14:12 je kazalo, da bo gostiteljicam uspel preobrat, a se je v njihovo igro spet prikradlo nekaj napak, ki so jih gostje vešče izrabile, povedle z 21:13 in brez težav osvojile niz.

Državne prvakinje so v uvodnih minutah drugega niza zaigrale bolj odločno, povedle s 3:1, nato pa nerazumljivo popustile. Slab sprejem in bleda igra v napadu so Kamničanke s pridom izrabile in dosegle zasuk z vodstvom 6:3. Poleg tega so z blokom uspešno zaustavljale Izo Mlakar, ki je le poredko dosegala točke. Kljub temu so Mariborčanke izničile prednost Kamničank (10:10), nato pa po uspešnih napadih Anite Sobočan povedle 15:13. Gostiteljice so v nadaljevanju stopnjevale ritem igre, razigrala se je tudi Mlakarjeva, prednost je narasla na 23:16 in sledilo je izenačenje v nizih.

Da začetni udarci Mariborčankam predstavljajo velike težave, so pokazale tudi uvodne minute tretjega niza. Urška Igličar jih je izvajala zelo dobro. Kot bi mignil, je bilo 5:0 za gostje in nato 11:2. Državne prvakinje so igrale bledo, gostje poletno in zanesljivo. Ob Igličarjevi se je razigrala še Lana Ščuka in ob drugem tehničnem odmoru so gostje vodile za osem točk. Mariborčanke so kar tekmovale, katera bo naredila napako, bodisi na sprejemu ali v napadu in posledica take igre je bil prepričljiv poraz v tretjem nizu.

Sarah Julie Ammerman je bila tokrat le bleda senca igralke, ki je na drugi finalni temi v Kamniku dala 22 točk, poleg tega je bila njena slaba točka tudi sprejem, a tudi druge mariborske odbojkarice z izjemo Sobočanove, Saše Planinšec in Marine Kaučič so igrale slabo. Gostje so igrale preudarno, izrabile so domala vsako napako v mariborski vrsti in pridno osvajale točke. Povedle so z 8:4, 12:6, 16:7 in 18:12 in bile na dobri poti do pomembne zmage. A kot se v športu pogostokrat dogaja, je izdatna prednost hlapela in izhlapela pri 18:18. V ključnih trenutkih je odgovornost nase prevzela Ščuka in prispevala odločilne točke k zmagi Calcita.

Ne spreglejte