Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 7. 2015,
21.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

žreb liga prvakinj odbojka Calcit Volleyball

Četrtek, 2. 7. 2015, 21.14

8 let

Kamničanke dobile nasprotnice v ligi prvakinj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenske odbojkarske prvakinje, igralke Calcita Volleyballa, so na slavnostni prireditvi na Dunaju dobile tekmice v ligi prvakov.

V uvodnem nastopu slovenske ekipe v najmočnejšem evropskem tekmovanju se bodo merile z italijansko Novaro, poljskim Atom Trefl Sopotom, pri katerem je pomočnik trenerja je tudi slovenski strokovnjak Vasja Samec, in glavnim favoritom skupine Vakif Bankom iz Istanbula.

Turški VakifBank iz Carigrada je bil do zdaj že dvakrat evropski prvak, leta 2011 in 2013, lani je bil drugi, letos pa tretji, za Eczacibasijem iz Carigrada in italijanskim Arsiziom, ki v novi sezoni v ligi prvakinj sploh ne bo igral. Ekipa iz Novare v ligi prvakinj še ni zmagala, ima pa v svojih vitrinah pokal CEV iz leta 2003, letos pa je slavila v italijanskem pokalu, medtem ko je bila v prvenstvu druga, za Casalmaggiorejem. Tudi poljski Sopot, v katerem je bil v minuli sezoni pomočnik italijanskega trenerja Lorenza Miccelija slovenski strokovnjak Vasja Samec, se lahko pohvali z bogato zgodovino, saj je bil dvakrat poljski prvak, letos je osvojil poljski pokal ter igral v finalu pokala CEV.

"Kar se potovanj tiče, smo lahko zadovoljni, manj pa s tem, da bodo v naši skupini same vrhunske ekipe. Turčki VakifBank je aktualni turški prvak, tako kot tudi Novara, ki je bila v minuli sezoni prva v Italiji, medtem ko je bil Sopot tretji. Skratka, gre za same ekipe iz evropskih odbojkarskih velesil, tako da bo za nas to izredno težka preizkušnja. Trenutno še nimamo v popolnosti sestavljene ekipe, tudi naše nasprotnice še ne, zato je težko karkoli napovedovati. Vsekakor bi bila vsaka zmaga v tej skupini za nas velik uspeh, vendar se ne bomo kar tako predali," je po nič kaj ugodnem žrebu za kamniško ekipo dejal trener Kamničank Gašper Ribič.

Ne spreglejte