Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
9. 9. 2016,
20.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Natisni članek

Kell Brook Genadij Golovkin boks

Petek, 9. 9. 2016, 20.00

6 let, 6 mesecev

Kako je bilo na tehtanju pred boksarskim dvobojem leta? #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65
Kell Brook | Foto Reuters

Foto: Reuters

Boksarja Genadij Genadjevič Golovkin in Kell Brook sta opravila še zadnjo formalnost pred sobotnim velikim obračunom v londonski areni O2, ki sprejme 20 tisoč gledalcev. Kazahstanec, absolutni zmagovalec srednje kategorije, je bil na tehtanju za nekaj dekagramov lažji kot naravni "veltraš" Brook.

Svetovni prvak velterske kategorije po verziji IBF je bil na uradnem tehtanju bolje razpoložen in v ritmu glasbe poskakoval ter kazal svojim navijačem, da ideja, da bo v soboto s prestola vrgel Kazahstanca, ni iz trte zvita.

"Ko sem gledal v njegove oči, sem v njih lahko videl strah. Ve, da je pred njim resen nasprotnik. Vidi se mu, da mu ni več prijetno. Ve, da je prišel moj čas, ve, da želim šokirati svet. Tudi pri tej teži se počutim odlično, to je moja naravna teža. Komaj čakam, da pokažem svetu, česa sem sposoben," sta pred kamerami televizije Sky Sports optimizem in energija kar bruhala iz britanskega borca. Tega, čeprav še nikoli ni izgubil, še vedno nihče ne jemlje resno. 

Genadij Golovkin in Kell Brook imata skupaj kar 71 zmag, poraza pa še ne poznata. V soboto ga bo eden od njiju doživel prvič. | Foto: Reuters Genadij Golovkin in Kell Brook imata skupaj kar 71 zmag, poraza pa še ne poznata. V soboto ga bo eden od njiju doživel prvič. Foto: Reuters

Stavnice:

Za zmago Golovkina stavnica bet365 ponuja skromno kvoto 1.16, za Brooka pa kar 5.50. V primeru zmage Britanca bi ob vložku 100 evrov zaslužili lepih 550 evrov.

Kdo bo zmagal?

  • Kell Brook.
    24,10 %
    20 glasov
  • Genadij Golovkin.
    75,90 %
    63 glasov
Oddanih 83 glasov

21 zaporednih predčasnih zmag

Brooku bo nasproti stal najboljši boksar v srednji kategoriji, ki je na svojih 35 dvobojih kar 32-krat slavil predčasno. Nanizal je 21 zaporednih zmag s tehničnim nokvatom ali nokavtom in nihče ne verjame, da bi ga lahko ogrozil Britanec, ki je do zdaj boksal le v velterski kategoriji. Gre za razliko skoraj šestih kilogramov, boks pa je šport, pri katerem vsak gram pomeni ogromno.

Vseeno je Golovkin na tehtanju deloval zdolgočaseno in nezainteresirano. Na obrazu mu je pisalo, kaj mi je tega treba. Nekateri menijo, da G. G. G. v Brooku ne vidi resnega tekmeca, drugi pa, da je 34-letni Kazahstanec morda res malce v skrbeh. Dvoboj bo v soboto okoli 23. ure.

Brook (159,5 funta) vs. Golovkin (158,9 funta):

Ne spreglejte