Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
8. 9. 2016,
19.40

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Natisni članek

Kell Brook Genadij Golovkin boks

Četrtek, 8. 9. 2016, 19.40

6 let, 6 mesecev

Zadnja novinarska konferenca pred velikim obračunom med Golovkinom in Brookom

Pred dvobojem z bogom vojne odločen: "Šokiral bom svet" #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50
Kell Brook, Genadij Golovkin | Foto Reuters

Foto: Reuters

Svetovni prvak v velterski kategoriji po verziji IBF Kell Brook je prepričan, da ne bo le še ena žrtev v nizu po mnenju mnogih najboljšega boksarja sveta in neporaženega absolutnega prvaka v srednji kategoriji po verziji WBC, WBA, IBO in IBF, Genadija Golovkinka.

Čeprav je favorit le eden, to je 34-letni "trojni G", ki je na dozdajšnjih 35 dvobojih vselej zmagal, kar 32-krat predčasno s TKO - tehnični nokavt ali KO - nokavt, se britanski izzivalec, ki bo boksal v londonski areni O2 boksal pred domačimi gledalci, ne predaja in je prepričan, da lahko pripravi veliko presenečenje.

"Verjamem, da boste v soboto videli pravega Kella Brooka. Na teži pridobivam vso svojo kariero, čutim, da sem na svojih dozdajšnjih dvobojih boksal le s 60 ali 70 odstotki svojih zmožnosti. V soboto boste videli, kako je, če sem na stotih odstotkih," je na zadnji novinarski pripovedoval 30-letni Brook, ki je moral za dvoboj z Golovkinom preskočiti kar dva težnostna razreda. Brook je namreč svetovni prvak v velterski kategoriji. Borca se bosta v soboto pomerila v srednji kategoriji, Kazahstanec pa bo ob porazu moral predati pas po verziji WBC in IBF.

Razlika med veltrsko in srednjo kategorijo

Maksimalna teža pri velterju je 66,7 kilograma, pri srednji pa je ta meja pri 72,6 kilograma.

"Šokiral bom svet. Boksarjem je to v preteklosti že uspelo, v soboto bo tudi meni. Pred dvobojem z najboljšim na svetu obstaja strah, a ta me dela še bolj ostrega. Ravno ta ostrina mi bo med dvobojem prišla še kako prav," je še dodal Britanec, ki tako kot Kazahstanec v svoji profesionalni karieri še ne pozna poraza (36 zmag, 25 s TKO ali KO). 

Kell Brook na stavnicah nima veliko možnosti, a sam se na to požvižga. | Foto: Reuters Kell Brook na stavnicah nima veliko možnosti, a sam se na to požvižga. Foto: Reuters

Golovkin: Ta dvoboj je darilo za ljubitelje boksa

Precej manj čustven je pred dvobojem smrtonostni "bog vojne", ki bo sploh prvič boksal v Veliki Britaniji. "Ni me strah. Ljubim šport, ljubim boks. Spoštujem nasprotnika, a tudi vem, kaj moram storiti. Počutim se zelo sproščeno. London mi je zelo všeč, počutim se skoraj kot doma. Ta dvoboj je darilo ljubiteljem boksa. Ne samo britanskim, pač pa tudi vsem drugim po svetu," je bil kratek in jedrnat Kazahstanec, ki je prepričan, da se bo še enkrat več sprehodil do zmage.

Ko si Golovkin in Brook zreta v oči, obmolkne svet:

Pogled trenerjev obeh boksarjev:

"Ko bo Brook stopil na tehtnico, boste videli, v kako dobrem stanju je. Kvote se bodo v trenutku spremenile. Naredili smo 10-tedenski proces treninga, držali smo se posebne diete. Brook bo v soboto vse dvomljivce, ki so ga že pred dvobojem odpisali, postavil na laž," pravi trener Britanca Dominic Ingle.

Trener Golovkina Abel Sanchez pa: "Kell Brook bo brutalno spoznal, da je desettedensko eksperimentiranje premalo, da premagaš GGG-ja."

Kdo bo zmagal?

  • Kell Brook.
    24,10 %
    20 glasov
  • Genadij Golovkin.
    75,90 %
    63 glasov
Oddanih 83 glasov
Ne spreglejte