Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
5. 6. 2019,
13.30

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,13

1

Natisni članek

Eddie Hearn Andy Ruiz Jr. Anthony Joshua

Sreda, 5. 6. 2019, 13.30

4 leta, 10 mesecev

Kaj se je dogajalo tisto noč? Anthony Joshua zanika vse govorice. #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,13

1

Anthony Joshua | Anthony Joshua je v noči na nedeljo doživel prvi poraz v svoji profesionalni karieri. | Foto Getty Images

Anthony Joshua je v noči na nedeljo doživel prvi poraz v svoji profesionalni karieri.

Foto: Getty Images

Potem ko je v noči na nedeljo v New Yorku britanski boksarski šampion Anthony Joshua presenetljivo izgubil proti Američanu mehiških korenin Andyju Ruizu mlajšemu, se mediji ves čas sprašujejo, zakaj se je to zgodilo. Pojavile so se govorice, da je imel neporaženi šampion pred vstopom v ring napad panike, spet drugi, da se je zastrupil s hrano, a Anglež vse te govorice zanika.

Anthony Joshua
Sportal Šok šokov: Anthony Joshua prvič na kolenih! #video #foto

Anthony Joshua je na svojem krstnem nastopu na ameriških tleh doživel velik šok, saj ga je v sedmi rundi premagal debelušni Andy Ruiz. Anglež je Američana v tretji rundi sicer posadil na zadnjico, a mu je Ruiz še v isti rundi vrnil z dvojno mero, boj pa končal v sedmi, ko zmedeni Joshua po vseh udarcih sploh ni več vedel, kje je. Sodnik je prekinil borbo, Ruiz pa je postal prvi "mehiški" boksar, ki se je razveselil naslova v težki kategoriji.

Joshua ni bil pravi:

Čeprav Joshua po dvoboju ni iskal izgovorov in je športno čestital svojemu nasprotniku, je bilo očitno, da ni bil pravi. Med samim dvobojem je svojega trenerja spraševal, zakaj se tako čudno počuti, pojavili so se posnetki, kako se Angležu še pred začetkom obračajo oči, a angleški orjak vse govorice o domnevni zastrupitvi s hrano ali napadu panike zanika.

Ostaja pri izjavi po dvoboju: Poraz moram sprejeti kot moški

"Vem, da mnoge skrbi, kaj se je zgodilo z mano, a ni bilo nikakršne zastrupitve s hrano," je povedal v videu na svojem kanalu na YouTubu. "Ogrevanje je potekalo po načrtih, ni bilo napada panike, nisem tak tip človeka. Poraz moram sprejeti kot moški, ne krivim nikogar. Jaz sem tisti, ki bi moral biti boljši, a moja borba ni bila na primerni ravni," je razložil Joshua, ki je na 23. dvoboju doživel svoj prvi poraz.

O tem, da nekaj ni bilo v redu, govori tudi jeza Joshuovega očeta, ki je po porazu verbalno napadalec sinovega zastopnika Eddieja Hearna. Ta naj bi zahteval od Joshue, da stopi v ring, čeprav se ni počutil najbolje. "Moj oče je bil le razočaran, kar je povsem običajno."

Joshuov oče se je spravil na Hearna:

Ne spreglejte