Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 6. 2013,
18.20

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

judo Mersin Aljaž Sedej Nina Milošević

Sobota, 22. 6. 2013, 18.20

3 leta, 4 mesece

Judoisti se ne ustavljajo: v Mersinu še dve srebri in bron

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Judoistična odprava na sredozemskih igrah s polno paro zbira kolajne. Tokrat Zdravljica ni zadonela, sta se pa Aljaž Sedej in Nina Milošević okitila s srebrom, Anka Pogačar pa z bronom.

Po petkovem zlatu Vlore Beđeti ter srebru Petre Nareks in Andraža Jereba je judoistična sredozemska bera bogatejša še za tri kolajne. Branilcu naslova prvaka z zadnjih sredozemskih iger Aljažu Sedeju v kategoriji do 81 kilogramov ni uspelo ubraniti zlata, ugnal ga je Črnogorec Srdjam Mrvaljević. Sedej je sicer hitro povedel z vazarijem, a so ga nato predvsem na račun premajhne aktivnosti drago stale kazni in zmaga je odšla v Črno goro. ''Tekmovalca zelo dobro poznam, bil je tudi svetovni podprvak, zato je bilo moje edino orožje to, da ga držim stran od sebe. Če bi ga spustil preblizu, bi me verjetno vrgel, ker je močnejši od mene. Kar se tiče borbe, sem dobro oddelal, a na koncu sem bil preveč statičen, zaradi česar sem si prislužil kazen,'' je nastop ocenil Sedej, ki za seboj nima najboljše sezone, zato je po besedah trenerja Gregorja Broda srebrna kolajna velik obliž na rano.

Tudi v ženski konkurenci smo imeli v ognju za zlato svoje železo, a se tudi pri dekletih ni izšlo. Nina Milošević je v borbi za najžlahtnejšo kovino v kategoriji do 63 kilogramov klonila po slabi minuti, ko je njeno napako izkoristila Hrvatica Marijana Mišković. Miloševićeva je bila po porazu slabe volje, padec koncentracije je namreč odnesel zlato: "Zelo sem razočarana nad finalno borbo, ker vem, da bi lahko pokazala več. To je bila tekmica, ki sem jo že dvakrat premagala, a sem tokrat storila veliko napako. Po prvem vazariju, ko sem prvič padla, mi je tudi koncentracija malce padla. Parter je zelo nevaren, malo dvigneš glavo in je žal že lahko konec."

V borbi za bron polovičen uspeh

V ogenj po žerjavico in tretje mesto sta odšla tudi Marko Prodan (do 73 kg) in Anka Pogačnik (do 70 kg), ki sta bila polovično uspešna. Prodan je na tatami stopil prvi, a mu ni uspelo streti francoskega oreha. Jonathan Allardon je slavil z iponom, tako da je 26-letni Slovenec končal na petem mestu. Kar se ni posrečilo Prodanu, se je njegovi reprezentančni kolegici Pogačnikovi, ki je že drugič v treh tednih na kolena spravila Italijanko Jennifer Pitzanti in prišla do svoje prve kolajne na sredozemskih igrah. ''Imela sem štiri kar težke borbe, žal sem eno izgubila, ampak v ključnem trenutku je glava delovala. To je bilo odločilnega pomena, da sem se nazaj postavila ter zmagala v repasažu in borbi za tretje mesto,'' se je na sobotne borbe ozrla Anka, ki je kljub modrici na očesu, ki ji jo je zadala Italijanka, ostala prešernega izraza: ''Ahh, modrice niso problem, modrice izginejo, medalja pa bo za vedno ostala pri meni.''

Brez popoldanskega nastopa je ostal Tadej Mulec, ki mu je boje za višja mesta preprečil kasnejši podprvak v kategoriji do 90 kilogramov Italijan Walter Facente.

Slovenski judoisti so v Mersinu osvojili že šest kolajn, še dve si obetajo v nedeljo, ko bo zlato iz Pescare branila Lucija Polavder, eden glavnih favoritov bo tudi Matjaž Ceraj.

Ne spreglejte