Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
1. 7. 2015,
10.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Bohinj

Sreda, 1. 7. 2015, 10.08

8 let

Jošt Zakrajšek: Če me bo zvilo, me bo pa zvilo

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V zadnjih dneh je čudno gledal, ko je videl kajakaše na mirnih vodah, ki tečejo s čolni v roki. To ni bilo nič drugega kot priprave na evropsko prvenstvo v kajakaškem maratonu.

Bohinj bo namreč med 1. in 5. julijem gostil evropsko prvenstvo v kajakaškem maratonu in tekme veteranov iz vsega sveta. Zbralo se bo prek tisoč tekmovalcev, spremljevalcev, navijačev in obiskovalcev prireditev, ki bodo Bohinj in Slovenijo prikazali kot idealen kraj za športne počitnice.

Med evropsko elito pa bodo nastopili tudi naši tekmovalci. V slovenskem taboru največ upov polagajo na našega najboljšega kajakaša na mirnih vodah Jošta Zakrajška. Trzinčan, ki je pred leti presedlal iz divjih vod na mirne vode, ima tudi tokrat kar visoke cilje. To kažejo tudi njegovi pretekli rezultati v maratonu. Jošt je lani v Bohinju na svetovnem pokalu (3,6 kilometra) osvojil prvo mesto. Leta 2011 pa je nastopil tudi že na svetovnem prvenstvu v Singapurju, kjer je na 30-kilometrski razdalji zasedel 22. mesto.

Poskušal bom priti čim višje

Zakrajšek, ki se zadnje čase bojuje z utrujenostjo, v letošnji sezoni še ni imel časa za počitek. Pred kratkim se je vrnil z evropskih iger Bakuju. V Bohinju ga čaka peklenska tekma, saj bo tekmoval na 31-kilometrski razdalji. Mu je ostalo še dovolj moči za bohinjski spektakel? "

"Tekmoval bom lahko, vendar rezultata ne morem napovedat. Daleč od tega, da bi šel na zmago. Če se bom uvrstil okrog desetega mesta, bom že zelo vesel. Glede na to, da sem profesionalni športnik, bom štartal na zmago, potem bom pa videl. Če me bo pri 20 kilometrih zvilo, me bo pa zvilo. Kot prvo konkurence ne poznam dobro, kot drugo pa se že pol sezone ukvarjam s takšnimi in drugačnimi težavami (utrujenost). Vedeti je treba, da je moja glavna disciplina v kajaku na tisoč metrov, v Bohinju pa bo razdalja precej daljša. Poskušal bom priti čim višje. Iz izkušenj vem, da bom do 20. kilometra lahko sledil najboljšim," nam je zaupal Zakrajšek.

Konec avgusta ga čaka najpomembnejša tekma sezone. V Milanu bo svetovno prvenstvo v kajaku na mirnih vodah, kjer bo lovil olimpijsko normo. Kot pravi Jošt, tekma v Bohinju ne bo vplivala na priprave na svetovno prvenstvo.

Ne spreglejte