Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 4. 2018,
0.45

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,98

3

Natisni članek

Aleksander Povetkin boks Joseph Parker Anthony Joshua

Nedelja, 1. 4. 2018, 0.45

6 let

Anthony Joshua vs. Joseph Parker (Cardiff, 31. marec)

Kralj ostaja na prestolu: Joshue ni ogrozil niti trdoživi Novozelandec #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,98

3

Joshua

Britanski boksar Anthony Joshua je na spektaklu na nogometnem štadionu Principality v Cardiffu po enotni sodniški odločitvi (118-110, 118-110, 119-109) premagal Novozelandca Josepha Parkerja. Joshua je s tem ubranil naslov svetovnega prvaka težke kategorije po različicah WBA, IBF in IBO, temu pa dodal še pas za najboljšega po različici WBO. Zdaj mu manjka le še pas po različici WBC, ki ga ima v lasti Američan Doentay Wilder.

Angleški tank, ki je do zdaj vseh 20 zmag dosegel predčasno, je imel tudi dvoboj v Cardiffu ves čas pod nadzorom in dvoma o končnem zmagovalcu nikoli ni bilo. Parker je nekaj več od Joshue pokazal le v peti in šesti rudni, kar je bilo odločno premalo, da bi ogrozil nespornega kralja težke kategorije.

Novozelandec se bo lahko pohvalil le s tem, da je prvi boksar, ki ga 28-letni Anglež ni premagal z nokavtom ali tehničnim nokavtom. Joshua ima zdaj v lasti pasove v štirih različic - WBA, IBF, IBO in WBO -, manjka mu le še en.

"Premagal me je boljši borec. Hvala za prelepo izkušnjo in priložnost. Ničesar ne obžalujem. Boljši je bil. Vrnil se bom še močnejši, kot sem zdaj," po prvem porazu med profesionalci ni bil preveč razočaran Novozelandec.

Kdo bo naslednji? Želi si Wilderja ali Furyja.

Zdaj je že okrašen kot novoletna jelka. | Foto: Reuters Zdaj je že okrašen kot novoletna jelka. Foto: Reuters Zmagovalec je po dvoboju dejal, da se je držal svojega načrta, se opiral na svoj "jab" in prežal na protiudarce. "Držal sem se načrta in se sprehodil do zmage. Vse skupaj je bilo videti kot boksarski obračun, ne kot pretep, ki si ga vsi želijo. Sem svetovni prvak. Ob svojih 21 dvobojih sem imel že šest dvobojev za svetovni naslov. To ni kar tako," je po zmagi povedal še vedno nedotakljivi Joshua in spregovoril tudi o prihodnosti.

"Nismo še zadovoljni, čeprav sem najboljši. Kot naslednjega želim Wilderja ali (Tysona) Furyja. Enega od njiju."

Tako lahek že dolgo ni bil

Na petkovem uradnem tehtanju je Parker tehtal 107 kilogramov, pet centimetrov višji Joshua pa presenetljivo le 2,8 kilograma več. Čeprav je angleški boksarski ponos dejal, da ga teža ne skrbi in da ne bo lažji kot ponavadi, je tehtal kar 5,5 kilograma manj kot na zadnjem dvoboju s Francozom Carlosom Takamom. To je bila njegova najnižja teža po letu 2014.

Rus uspaval Pricea

Britanec je moral po nokavtu iskati zdravniško pomoč. | Foto: Reuters Britanec je moral po nokavtu iskati zdravniško pomoč. Foto: Reuters V zadnji predborbi pred velikim spektaklom je ruski boksar Aleksander Povetkin v peti rundi nokavtiral Britanca Davida Pricea. Čeprav je ta govoril, da je prišel njegov čas, se je njegova pot hitro končala.

Ruski borec, ki je do zdaj izgubil le enkrat (premagal ga je Vladimir Kličko), je Pricea položil s kombinacijo desnega in levega krošeja in ga brutalno poslal v ležeč položaj. Nesrečnemu Britancu je morala na pomoč priskočiti tudi zdravniška služba.

Ne spreglejte