Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 3. 2022,
13.40

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Namizni tenis Yun Ju Lin Darko Jorgić Darko Jorgić

Sreda, 16. 3. 2022, 13.40

2 leti, 1 mesec

Turnir WTT Singapur Smash 2022

Lani je Jorgića ugnal na olimpijskih igrah, letos v Singapurju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Darko Jorgić | Darko Jorgić ponovno ni našel protiorožja za igro levorokega Tajvanca. | Foto Grega Valančič/Sportida

Darko Jorgić ponovno ni našel protiorožja za igro levorokega Tajvanca.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Tajvanec Yun Ju Lin je v osmini finala turnirja WTT Singapur Smash 2022 premagal Darka Jorgića s 3:0 (4, 3, 9). Že v ponedeljek je Jorgić s Čehom Tomašem Polanskim v osmini finala izpadel tudi v igri dvojic.

Darko Jorgić
Sportal Jorgić med najboljšimi 16 v Singapurju

Yun Ju Lin, sedmi igralec svetovne lestvice, je Darka Jorgića premagal že v četrtfinalu olimpijskih iger v Tokiu. Tudi v Singapurju je bil levoroki Tajvanec pretrd oreh za najboljšega slovenskega igralca, ki predvsem v prvih dveh nizih ni našel protiorožja za svojega nasprotnika. V tretjem je Jorgić še vodil z 9:7, imel lepo priložnost za vodstvo z 10:7, ki je ni izkoristil, zato pa je Lin dosegel štiri zaporedne točke in se bo v četrtfinalu pomeril s Kitajcem Ma Longom, drugim igralcem sveta.

"Iskreno povedano, Lin mi nikakor ne leži. Na vsako žogico je igral agresivno in mi ni pustil mojih udarcev. V prvih dveh nizih me je popolnoma nadigral in upam, da bo že najina prihodnja medsebojna tekma z moje strani boljša. Preprosto nisem našel rešitve na njegove agresivne in hitre servise ter na njegove izmenjave udarcev. V tretjem nizu sem začel igrati bolj agresivno in bil bolj raznovrsten na servisu, kar mi je prineslo vodstvo z 9:7. Imel sem žogico za 10:7, žal nisem bil uspešen," je svojo igro komentiral 23-letni Hrastničan.

Jorgić bo svojo pot po Aziji nadaljeval v Dohi, kjer ne bo edini slovenski udeleženec. | Foto: Jorgić bo svojo pot po Aziji nadaljeval v Dohi, kjer ne bo edini slovenski udeleženec.

V igri dvojic sta Nemca Benedikt Duda in Dang Qui v ponedeljek premagala Jorgića in njegovega klubskega soigralca, Polanskega s 3:1 (-9, 6, 10, 6).

Jorgić bo svojo pot po Aziji nadaljeval v Dohi, kjer bo na turnirju WTT Star Contender peti nosilec. Od slovenskih predstavnikov bodo v Katarju igrali še Peter Hribar, Ana Tofant in Katarina Stražar. Vsi trije bodo turnir začeli v kvalifikacijah. Stražar in Tofant bosta igrala tudi v ženskih dvojicah.

Ne spreglejte