Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jan Tomše

Sreda,
26. 11. 2014,
15.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Keith Thurman Floyd Mayweather Dejan Zavec boks

Sreda, 26. 11. 2014, 15.45

8 let

Je Keith Thurman resnično prenevaren nasprotnik za Floyda Mayweatherja?

Jan Tomše

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Talentirani ameriški veltraš Keith "One Time" Thurman, proti kateremu je lani izgubil naš as Dejan Zavec, se bo decembra med vrvmi srečal z neporaženim Italijanom Leonardom Bundujem.

Ameriški boksar Keith Thurman bo 13. decembra v Las Vegasu branil začasni pas svetovnega velterskega prvaka po različici WBA proti do zdaj neporaženemu italijanskemu veteranu Leonardu Bunduju.

Oba borca sta statistično brezmadežna, kljub Bundujevi, pred kratkim je dopolnil 40 let, večji izkušenosti (31 zmag, od tega 11 z nokavtom, dva neodločena izida, brez poraza) pa za favorita velja Thurman, ki v 24 dvobojih še ni izgubil, 21 svojih zmag pa je dosegel predčasno, pretežno po zaslugi pošastno močnih udarcev, ki prihajajo iz njegove bliskovite levice. Prav zaradi teh se na Floridčana v ZDA počasi lepi sloves borca, ki se ga v velikem loku ogibajo tudi prvaki.

Prezelen za svetovni vrh? Čeprav 25-letnik velja za enega največjih talentov nove generacije boksarjev, pa mu za zdaj še ni uspelo prilesti do dvoboja z res odmevnim imenom. Še najbližje temu sta bila njegova duela z nekdanjim svetovnim prvakom po različici WBO Carlosom Quintano, Thurman ga je s tehničnim nokavtom dokončno "pospremil" v pokoj, in z našim asom Dejanom Zavcem marca lani.

Po drugi strani so nevarno križanje pesti z njim do zdaj raje preskočili argentinski pretepač Marcos Maidana, Britanec Amir Khan in Američan Robert Guerrero, vsi nekdanji svetovni boksarski prvaki. Verjetno upravičeno.

Nobena skrivnost tudi ni, da se želi Thurman pomeriti s superšampionom Floydom Mayweatherjem. Ko so ameriškega zvezdnika avgusta v pogovoru za spletno stran BoxingNews24 vprašali, kaj meni o mladem razbijaču, se je izvil z besedami, da je Thurman še prezelen, da bi lahko boksal na elitni ravni.

Thurman žrtev preračunljivega menedžerja V začetku oktobra je ameriški novinar Mark Malinowski v zapisu na portalu ringobserver.com izstrelil zanimivo tezo, ki morda pojasnjuje, zakaj Thurman še ni prišel do priložnosti, da kateremu od zvezdnikov v ringu izmakne bleščavo krono.

Malinowski trdi, da je mladi boksar pravzaprav žrtev svojega menedžerja Ala Haymona, ki nevarnega mladeniča ni pripravljen spustiti v areno z najboljšimi. Haymon namreč skrbi tudi za kariero Mayweatherja in od tu naprej ni težko sešteti ena plus ena.

"Haymon zapravlja superzvezdniški potencial Floridčana na račun drugih boksarjev," trdi Malinowski, ki pravi, da zviti menedžer svojega varovanca raje kot s prvaki pošilja med vrvi z bolj ali manj nepomembnimi nasprotniki.

Decembra bo vsega predčasno konec, napoveduje Thurman Thurman sicer v prihajajočem decembrskem dvoboju z Bundujem velja za velikega favorita in napoveduje zmago, še preden se bo oglasil zaključni gong. Nekaj njegovih najboljših potez si lahko ogledate v spodnji videokompilaciji ameriške televizijske hiše Showtime.

Ne spreglejte