Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
15. 9. 2013,
6.16

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Eva Terčelj

Natisni članek

Nedelja, 15. 9. 2013, 6.16

8 let, 3 mesece

Je čas za novo medaljo?

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Zadnji dan svetovnega prvenstva v kajaku in kanuju se bodo za odličja udarili kajakašice in dvojci, popoldne pa bodo v obeh disciplinah na vrsti še ekipne vožnje.

V češki prestolnici bodo najprej polfinalne vožnje za kajakašice, kjer bosta nastopili Eva Terčelj in Urša Kragelj. Obe spadata med boljše kajakašice, saj je bila Urša lani najboljša kajakašica v svetovnem pokalu, Terčeljeva je letos osvojila svojo prvo zmago svetovnem pokalu, na stopničke pa se je povzpela še v domačem Tacnu, kjer je bila tretja. Kragljeva je bila po kvalifikacijah osma, Terčeljeva pa 28.

Za finale se bodo potegovali tudi dvojci. Tam bosta od Slovencev nastopila Sašo Taljat in Luka Božič, ki spadata v sam vrh v tej kategoriji. Na letošnjih tekmah svetovnega pokala sta trikrat stala na stopničkah. Primorca že imata medaljo iz svetovnega prvenstva, potem ko sta bila leta 2009 v Seu d'Urgellu tretja. "Moram povedati, da sem dobil kar nekaj informacij na progi, in upam, da nama bo pomagalo v polfinalnih vožnjah. Želim si, da bi bil najin zadnji dan uspešen," je bil pred polfinalom optimističen Luka Božič. "Čeprav sva nekoliko izčrpana, imava dovolj motivacije. Že na treningih sva kazala dobre vožnje in mislim, da sva v najboljši formi letos," je še povedal "Ljubo", ki pravi, da bo na tekmi veliko odvisno od veslača zadaj, saj bo moral vso progo držati čoln v pravi liniji.

Popoldne bodo na sporedu še ekipne vožnje med kajakašicami in dvojci. Svoje predstavnike pa bomo imeli le med prvimi, kjer po poleg Terčeljeve in Kragljeve veslala še Ajda Novak.

Ne spreglejte