Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 7. 2024,
11.02

Osveženo pred

2 meseca, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Natisni članek

Pariz 2024 Pariz 2024 plavanje Janja Šegel

Ponedeljek, 8. 7. 2024, 11.02

2 meseca, 4 tedne

Janji Šegel radovljiška generalka pred OI

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,04
Janja Šegel | Janja Šegel je bila najprej najhitrejša na 400 m prosto. | Foto Guliverimage

Janja Šegel je bila najprej najhitrejša na 400 m prosto.

Foto: Guliverimage

Plavalci so konec tedna v Radovljici nastopili na zadnjem plavalnem mitingu pred olimpijskimi igrami v Parizu. Z najboljšim posamičnim izidom in prestižnimi zmagami je izstopala ravenska olimpijka Janja Šegel.

Koroška olimpijka je v soboto slavila na 800 m prosto, kjer je premagala tudi radovljiško daljinsko plavalko Špelo Perše, dobila pa je tudi troboj z reprezentančnima kolegicama Katjo Fain in Tjašo Pintar na 50 m prosto.

V nedeljo je bila Janja Šegel najprej najhitrejša na 400 m prosto, potem pa je kolegici iz olimpijske štafete, Katjo Fain in Tjašo Pintar premagala na 100 m prosto.

"Posebej sem zadovoljna z nedeljo, saj je bilo med tekmama le nekaj minut. Na 400 m prosto sem šla precej na polno, nato pa v končnici vendarle prihranila še nekaj moči za naslednjo tekmo," je bistveni del mitinga povzela plavalka Fužinarja.

"Upam, da v zadnjem trenutku pride vabilo in da bom na olimpijskih igrah lahko nastopila tudi na 200 m prosto. Fokus pa bo pred igrami vsekakor na 100-metrski disciplini. A natančno bova zadnje treninge s trenerjem opredelila v torek, saj je bil zadnji teden dni na mladinskem evropskem prvenstvu in o tem nisva govorila," je še povedala plavalka.

Med olimpijskimi potniki se je Katja Fain v Radovljici veselila zmag na 50 in 100 m delfin, na 50 m hrbtno je bila tretja. Plavalka domačega kluba Tjaša Pintar pa je osvojila zmago na 50 m prsno. ki je bila tretjas tudi na 100 m delfin. Domačemu klubu je zmago na 1500 m prosto priplavala še Špela Perše.

V moški konkurenci so izstopali udeleženci nedavnega evropskega prvenstva v Beogradu. Jaka Pušnik je bil najhitrejši na 200 m prosto in 200 m mešano, Arne Štular Furlan je zmagal na 400 m prosto, na polovico krajši razdalji je bil tretji.

Preberite še:

Neža Klančar
Sportal Na olimpijske igre pet slovenskih plavalcev
Ne spreglejte