Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 2. 2020,
8.50

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Roman Krajnik Janja Garnbret Janja Garnbret

Četrtek, 27. 2. 2020, 8.50

4 leta, 1 mesec

Nominacija za Forbesovo lestvico 30 Under 30 Europe

Janji Garnbret se nasmiha posebna čast

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Janja Garnbret | Janja Garnbret se je znašla na nominacijskem seznamu ameriške revije Forbes, ki sestavlja lestvico 30 najvplivnejših Evropejcev, mlajših od 30 let. | Foto Samo Vidic/Red Bull

Janja Garnbret se je znašla na nominacijskem seznamu ameriške revije Forbes, ki sestavlja lestvico 30 najvplivnejših Evropejcev, mlajših od 30 let.

Foto: Samo Vidic/Red Bull

Najboljša športna plezalka zadnjega obdobja Janja Garnbret je nominirana za uvrstitev na lestvico revije Forbes 30 under 30 Europe, ki predstavlja 30 najvplivnejših Evropejcev, mlajših od 30 let, v kategorijah umetnost, znanost in šport. Forbes bo končni seznam uvrščenih na lestvico pripravil po pregledu posebne komisije. Garnbretova je prva športna plezalka, ki jo je doletela čast nominacije na omenjeno lestvico.

Janja Garnbret si je nominacijo prislužila z izstopajočimi športni dosežki. Od leta 2013, ko se je prvič predstavila na mednarodnem športnem odru, je nanizala 71 uvrstitev na zmagovalne stopničke. Zbrala je 51 zmag, od tega 33 v članski in 18 v mlajših kategorijah.

S svetovnega prvenstva v Hačiodžiju se je vrnila s kar tremi zlatimi medaljami.  | Foto: Grega Valančič/Sportida S svetovnega prvenstva v Hačiodžiju se je vrnila s kar tremi zlatimi medaljami. Foto: Grega Valančič/Sportida

Nepozabna sezona 2019

Tudi lani je postavila kar nekaj mejnikov. Postala je prva plezalka na svetu z neprekinjenim nizom zmag v balvanskem plezanju, na svetovnem prvenstvu v Hačiodžiju na Japonskem pa je osvojila kar tri naslove svetovne prvakinje. Nepremagljiva je bila v težavnostnem in balvanskem plezanju, osvojila pa je tudi krono v kombinaciji, ki ji je prinesla uvrstitev na olimpijske igre v Tokiu, kjer bo julija letos plezanje doživelo olimpijsko premiero.

21-letna Korošica, ki zadnje mesece trenira pod okriljem nekdanjega selektorja slovenske in avstrijske reprezentance Romana Krajnika, je bila v začetku tega leta nominirana tudi za naziv najboljše športnice leta 2019 po izboru svetovnih iger - gre za športe, ki niso vključeni v program olimpijskih iger.

Garnbretova je v konkurenci 25 športnikov zasedla četrto mesto. Zmaga je pripadla indijski hokejistki na travi Rani Rampal.

Preberite še:

Roman Krajnik Janja Garnbret
Sportal Roman Krajnik: Ne potrebujeva besed, jasno je, zakaj trenirava #intervju
Ne spreglejte