Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 6. 2021,
14.23

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Anja Osterman Špela Ponomarenko Janić

Petek, 4. 6. 2021, 14.23

2 leti, 10 mesecev

Ponomarenko Janićeva in Ostermanova neposredno tudi v finale EP na 200 metrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Špela Ponomarenko Janić, Anja Osterman | Foto Nina Jelenc

Foto: Nina Jelenc

Slovenski kajakašici Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman sta se uvrstili še v svoj drugi finale evropskega prvenstva v sprintu na mirnih vodah v Poznanju. Po disciplini 500 metrov sta bili uspešni tudi na 200 metrov, dosegli sta najboljši čas predtekmovanja in se v finale tudi tokrat uvrstili neposredno.

"Danes ni bilo enostavno. Malo sva se premetavali levo in desno, ampak še vedno je bilo dovolj za zmago in direktno mesto v finalu," je povedala Ponomarenko Janićeva.

Ostermanova pa je pojasnila, kaj se je dogajalo na progi: "Do zdaj še nikoli ni šlo super, ampak veva, da lahko odpeljeva dovolj dobro, da je dovolj za finale. Na startu sva se zabili v blok, potem nisem uspela ujeti ritma in treslo naju je celo pot, ampak še vedno sva dovolj hitri, da prideva direktno v finale in zmagava v svoji kvalifikacijski skupini. Upam, da bova do vikenda vse naštudirali."

Finale na 200 metrov je na sporedu v nedeljo, medtem ko ju 500-metrska preizkušnja čaka v soboto. "Napadati od starta do cilja na polno in čim bolj pametno, tako da bo uvrstitev čim boljša," pa načrt razkriva Ponomarenko Janićeva.

Dvakrat se je danes na tekmovališče podal Rok Šmit, ki je tekmoval na 500 metrov. V polfinalni skupini si je s petim mestom zagotovil nastop v finalu B, kjer je nato v cilju še enkrat priveslal do petega rezultata, skupno 14. mesta na tem evropskem prvenstvu.

Kajakaš Jošt Zakrajšek je tekmoval v polfinalu na 1000 metrov, uvrstil se je v finale B, prav tako kajakaš Vid Debeljak pa je bil na 200 metrov dovolj hiter za polfinale.

V soboto se bosta Anja Osterman in Špela Ponomarenko Janić potegovali za kolajno na 500-metrski razdalji, Vid Debeljak pa bo v polfinalu na 200 metrov lovil nastop v nedeljskem finalu A.

Preberite še:

Špela Ponomarenko Janić, Anja Osterman
Sportal Špela in Anja upata, da se bo v soboto vse poklopilo
Ne spreglejte