Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
3. 11. 2012,
20.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 3. 11. 2012, 20.42

8 let

Innsburžani v Tivoliju položili orožje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Odbojkarji ACH Volleyja so v tekmi 6. kroga srednjeevropske lige v Ljubljani premagali Hypo Tirol Innsbruck s 3:0 (22, 22, 18).

Slovenski prvaki so še četrto tekmo zapored v srednjeevropski ligi igrali v domači dvorani. Tokrat je pri njih gostoval aktualni prvak tekmovanja Hypo Tirol, ki tako kot Ljubljančani nastopa tudi v ligi prvakov. Tudi on je v Ljubljano prispel celit rane po neuspešnem nastopu v najmočnejšem evropskem tekmovanju, a zacelil jih za razliko od tekmecev ni.

V Tivoliju je, vsaj kar se tiče končnega rezultata, orožje položil celo lažje, kot je marsikdo pričakoval, čeprav je bil vsaj v prvih dveh nizih enakovreden tekmec. Ljubljančani sicer v sami igri niso posebno blesteli, a so bili dovolj zanesljivi, da so tekmo, ki jih je učvrstila na prvem mestu, mirno pripeljali do konca.

Avstrijci so bili v prvih dveh nizih ves čas za petami varovancem Luke Slabeta, pri katerih je po dolgem času priložnost vsaj za nekaj minut igre dobil tudi drugi libero Aleš Fabjan. Hypo Tirol se je držal vse do konca, a vodstva domačih z 1:0 ni ogrozil. V drugem nizu so slovenski prvaki po asu Borislava Petrovića povedli s 6:3, toda tekmec se ni dal. Izenačil je na 10:10, nekaj trenutkov pozneje pa tudi povedel z 12:11. Nato sta se ekipi izmenjavali v vodstvo do same končnice, v katero je s prednostjo vstopil ACH, predvsem po zaslugi servisov Petrovića, ki so poskrbeli za vodstvo 22:19. Uroš Kovačević je ekipi zagotovil tudi vodstvo 24:20, toda gostje, ki že nekaj časa igrajo brez svojega prvega podajalca Claudia Carlettija, se niso dali. Daniel Gavan je z dvema odličnima začetnima udarcema znižal na 22:24, nato pa žogo vendarle poslal v avt.

Tudi v tretjem nizu je bilo videti, da bodo "oranžni zmaji" reči hitro rešili. S serijo servisov Moryja Sidibeja so povedli s 7:3, nekaj trenutkov pozneje pa tudi z 11:4. Gostom se je uspelo približati na 12:15, toda Sidibe in dvojni blok (Andrej Flajs/Milan Rašić) je stvari postavil na svoje mesto. Vodstva 17:12 Ljubljančani niso več zapravili, celo več, nekoliko so ga še povečali.

Slovenski reprezentant v avstrijskih vrstah Davor Čebron se ni posebej izkazal, kakor ne tudi njihov celoten blok, kar je najbrž glavni razlog za poraz Hypo Tirola.

Ne spreglejte