Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 10. 2012,
21.34

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 23. 10. 2012, 21.34

8 let, 1 mesec

Eksplozija zadetkov v minuti dovolj za zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Le minuto in 12 sekund so ob koncu druge tretjine potrebovali ''zmaji'' za tri zadetke. To pa je bilo na koncu več kot dovolj, da so se v 15. krogu lige EBEL proti Innsbrucku veselili zmage s 6:3.

Po daljšem času je imela Olimpija tekmo v torek, to pa je bila tudi edina tekma 15. kroga na ta dan. ''Zmaji'' bi prvotno morali imeti obračun na sporedu v petek, vendar pa je takrat na sporedu košarkarski obračun evrolige. Pri domačih znova v postavi ni bilo Damjana Dervariča in Žige Grahuta, medtem ko se je napadalec Scott Freeman vrnil v kader.

Ratchukovo napako kaznovali z zadetkom

Izbranci Bojana Zajca so do prvega ''power-playa'' prišli že v prvi minuti. Udarna napadalna peterica je dvakrat nevarno zapretila, a je gostom za kratek trenutek uspelo spraviti plošček iz obrambne tretjine. Do njega je prišel Brock McBride, prodrl pred nasprotnikova vrata, tam pa našel samega Žigo Panceta, ki je z natančnim strelom razveselil navijače. V 4. minuti so imeli Ljubljančani vnovič igralsko prednost, bili znova podjetni, vendar je vratar Patrick Machreich zaustavil vse poizkuse. Kar dvakrat so se nato domači hokejisti znašli sami pred nasprotnikovim vratarjem, najprej Eric Pance, nato še McBride, slednji celo ob igralcu manj. A brez uspeha.

So pa ''morski psi'' na drugi strani kaznovali napako Michaela Ratchuka, ki je pred lastnimi vrati slabo podal. Trojici nasprotnikov tako ni bilo težko izigrati domačega čuvaja mreže. Le eno podajo prek celotnega igrišča so v 14. minuti potrebovali hokejisti Innsbrucka, da so prišli do samostojnega prodora. Tega je imel Herbert Steiner, vendar pa je bil Jerry Kuhn na mestu. Do konca tretjine je ritem nekoliko padel, obe ekipi sta imeli po enkrat igrala več, vendar nista bili uspešni.

Trije zadetki v minuti in 12 sekundah

V drugem delu igre se je kot prvi izkazal z obrambo domači čuvaj mreže,ki je bil v uvodnih minutah nekoliko bolj zaposlen. V 25. minuti se je tako izkaza z dvema zaporednima obrambama. Pritisk je bil prekinjen z izključitvijo, kjer pa Chris D'Alvise ni znal izkoristiti odlične podaje Jana Muršaka. Hitro po koncu prve kazni je nastopila nova, a tudi v drugo so bili streli ''zmajev'' premalo natančni.

Nadaljevanje tekme je poskrbelo za zaspano predstavo, obe ekipi sta igrali raztrgano, priložnosti ni bilo, svoje pa so dodali še navijači, ki so bili gledališko razpoloženi. V 33. minuti pa je le prišlo do spremembe rezultata. Olimpija je izvedla hiter protinapad, pred nasprotnikovimi vrati je Muršak podal do D'Alvisa, ki je želel vrniti podajo, a jo je nesrečno preusmeril v lastno mrežo. Veselje ni trajalo dolgo. Nekaj več kot minuto zatem je na modri črti strel sprožil Jonathan Insana, ki je bil dovolj natančen, da je končal v mreži. Ob koncu tretjine so le prišle minute ''zeleno-belih''. Najprej so potrebovali vsega 15 sekund, da so v polno zadeli ob igralcu več. Muršak je pred vrati našel McBrida, ta pa je zatresel mrežo. Nato je pred vrata podal Freeman, na pravem mestu je bil Kevin DeVergilio, ki je v drugem poizkusu potisnil plošček v gol. Nato pa je na sceno stopil še Miha Verlič, ki je bil najhitreje pri odbitem ploščku in ga spravil pod prečko. Super serija za domače. V minuti in 12 sekundah kar trije zadetki.

Hitro odgovorili

Zadnji del so domači začeli previdno, zaradi vodstva so se usmerili predvsem v čuvanje svojih vrat. ''Morski psi'' so imeli tako rahlo pobudo in v 47. ob igralcu več prišli do znižanja. Z vrha krogov je neubranljivo streljal stari lisjak Aaron Fox in bil uspešen. A na odgovor ni bilo potrebno čakati dolgo. Le 52 sekund. Freeman je preigral nasprotnega igralca, nato pa v padcu streljal in premaga vratarja. Nedolgo zatem bi bil rezultat lahko še višji, a so bili napadalci prve napadalne trojke pred vrati premalo natančni.

Olimpija si je nato pripravila še nekaj priložnosti, v 52. minuti pa se je ob igralcu manj z nekaj obrambami izkaza Kuhn. Slednji je bil junak tudi tri minute zatem, Francis Lemieux je imel samostojni prodor, kjer je bil neuspešen. Delo je imel tudi vratar na drugi strani. S soigralci je imel na ledu igralca več, vseeno sta Muršak in McBride prišla do situacije dveh igralcev proti enemu, a je bil slednji za las premalo natančen. Ljubljančani so prišli do svoje druge domače zmage v sezoni, v petek so prosti, v nedeljo pa jih čaka gostovanje v Gradcu.

Ne spreglejte